Tikkurila julkisti puolivuosikatsauksen 4.8.2017.

Tikkurilan tulos oli pettymys – yhtiö käynnistää 30 miljoonan tehostamisohjelman

Tikkurila julkisti puolivuosikatsauksen 4.8.2017.

Kirjoittaja(t) Mikko Kortelainen

”Toisen vuosineljänneksen tulos jäi kauaksi odotuksistamme. Myyntivolyymimme olivat ennakoitua alhaisemmalla tasolla johtuen heikoista sääolosuhteista sekä raaka-aineiden saatavuuteen ja uuteen toiminnanohjausjärjestelmään liittyvistä ongelmista Ruotsissa ja Suomessa. Lisäksi kohonneet raaka-ainehinnat, uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto ja panostukset myynnin edistämiseen nostivat kustannustasoamme merkittävästi”, Tikkurilan toimitusjohtaja Erkki Järvinen sanoo yhtiön pörssitiedotteessa.

”Olemme käynnistäneet laajamittaisen tehostamisohjelman kannattavuuden parantamiseksi. Ohjelman tavoitteena on vähintään 30 miljoonan euron säästöjen saavuttaminen. Osana ohjelmaa olemme käynnistäneet selvityksen tulevaisuuden tuotantoverkostostamme”, Järvinen toteaa.

”Jatkamme myös aiemmin aloitettua organisaatio- ja rakennemuutosta, jonka tavoitteena on selkeyttää päätöksentekoa ja vastuita sekä poistaa päällekkäisyyksiä. Parantunut kustannuskilpailukyky tulee tukemaan Tikkurilaa kasvun hakemisessa.”

Tikkurilan liikevaihto oli toisella neljänneksellä 183,2 miljoonaa euroa (4-6/2016: 179,3). Liikevoitto (EBIT) oli 20,0 (27,6) miljoonaa euroa eli 10,9 (15,4) prosenttia liikevaihdosta. Osakekohtainen tulos oli 0,28 (0,54) euroa.

Järvisen mukaan liikevaihdon kasvattaminen on edelleen korkealla yhtiön prioriteettilistalla.

”Keskitymme normalisoimaan toimintamme ja palautamme toimitusvarmuutemme aiemmalle erinomaiselle tasolle. Tulemme vahvistamaan kilpailukykyämme uudisrakentamisessa sekä ammattilaisten ja teollisten asiakkaiden palvelemisessa, mikä tasapainottaa myös toimintamme kausiluontoisuutta. Jatkamme selektiivisiä myyntihintojen korotuksia raaka-ainekustannusten kohoamisen johdosta.”

Uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoon ja raaka-aineiden saatavuuteen liittyneiden ongelmien vuoksi Tikkurila ei Järvisen mukaan pystynyt ensimmäisellä vuosipuoliskolla vastaamaan täysimääräisesti markkinoiden kysyntään.

”Toiminnanohjausjärjestelmään liittyvät ongelmat on saatu valtaosin ratkaistua, mutta ne tulevat vaikuttamaan toimintaamme vielä jälkimmäisellä vuosipuoliskolla”, Järvinen toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurilan tulos oli pettymys – yhtiö käynnistää 30 miljoonan tehostamisohjelman”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi