YIT:n Hanke Vilnassa on uusi Raitininku-hanke, josta käynnistyy kaksi vaihetta. Yritys myy ensimmäisen rahastolle.

YIT myi asuntohankkeita YCE Housing I -rahastolle

YIT on myynyt asuntohankkeet Bratislavassa, Slovakiassa ja Vilnassa, Liettuassa YCE Housing I -rahastolle. Hankkeiden arvo on yhteensä noin 25 miljoonaa euroa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Asuntohankkeiden myynti kirjataan vuoden kolmannelle neljännekselle.

Hanke Bratislavassa on Tammi Dubravka -hankkeen viides vaihe, johon rakennetaan noin 130 asuntoa. Vaiheen rakentaminen alkaa syksyllä 2017, ja sen odotetaan valmistuvan keväällä 2019.

Hanke Vilnassa on uusi Raitininku-hanke, josta käynnistyy kaksi vaihetta, joista ensimmäinen myydään rahastolle. Kohteeseen valmistuu yli 100 asuntoa, jotka sijaitsevat lähellä Neris-jokea hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä. Kohteen rakentaminen aloitetaan kesällä 2017, ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2018 loppuun mennessä.

YCE Housing I -rahastossa sijoittajina ovat YIT (40 %), Etera (30 %) ja ryhmä suomalaisia yksityisiä sijoitusyhtiöitä. Rahaston oma pääoma on noin 37 miljoonaa euroa, ja sitä hallinnoi Vicus Capital Advisors Oy.

YCE Housing I -rahasto tukee YIT:n kasvustrategiaa CEE-maissa. Myymällä osan projekteistaan YCE Housing I -rahastolle YIT voi vapauttaa pääomaa rakennusvaiheessa olevista hankkeista uusiin varhaisemman vaiheen hankkeisiin.

Rahaston odotetaan toteuttavan lähivuosina yli kymmenen hanketta ja noin tuhat asuntoa, jotka myydään ensisijaisesti yksityisille asunnonostajille YIT toimiessa välittäjänä. YIT tulouttaa rahaston voittoa omistussuhteensa mukaisella osuudella.

Juttua muokattu 14.47, kuva lisätty

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT myi asuntohankkeita YCE Housing I -rahastolle”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi