31 miljoonaa maksanut Joensuun oikeus- ja poliisitalo on otettu käyttöön, allianssimallille kehuja

Joensuuhun Pekkalan alueelle valmistuneen uuden oikeus- ja poliisitalon tilat palvelevat noin 275 työntekijää ja laajaa joukkoa asiakkaita, Senaatti-kiinteistöt tiedottaa.

Joensuuhun Pekkalan alueelle valmistuneen uuden oikeus- ja poliisitalon tilat palvelevat noin 275 työntekijää ja laajaa joukkoa asiakkaita, Senaatti-kiinteistöt tiedottaa.

Talon suunnittelu perustuu oikeus- ja poliisihallintojen toimitilaratkaisuja linjaaviin valtakunnallisiin konsepteihin, joiden mukaisesti kaikki kyseisten hallinnonalojen toimitilat suunnitellaan.

Tämä on ensimmäinen kohde, jossa näitä konsepteja on toteutettu merkittävässä laajuudessa ja myös ensimmäinen uudisrakennus, jossa konsepteja käytetään.

Talo suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä käyttäjäorganisaatioiden, Senaatti-kiinteistöjen ja hankkeen rakentamisesta vastaavan SRV:n kesken.

Rakennushankkeessa panostettiin erityisesti työmaan työturvallisuuteen, rakentamisen laadun varmistaminen ja asiakaskokemukseen kuten yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen.

”Rakennushanke toteutettiin Senaatin allianssimallilla, jossa painotetaan normaalisuorituksen ylittävää onnistumista mittareilla, kuten työturvallisuus, asiakastyytyväisyys, vuorovaikutus, aikataulu, kustannukset ”, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Markku Inkeroinen kertoo allianssimallin hyödyistä.

Rakennuksen laajuus on 12 050 bruttoneliötä ja kustannukset 31 milj. euroa (alv 0%).

Tämän kokoluokan uudisrakennushanke on harvinainen Senaatti-kiinteistölle, sillä 80 prosenttia Senaatti-kiinteistöjen rakentamisesta on olemassa olevien rakennusten uudistamista tai remontointia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “31 miljoonaa maksanut Joensuun oikeus- ja poliisitalo on otettu käyttöön, allianssimallille kehuja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat