Toivasten sijoitusyhtiö Onvest oy jakautuu kahdeksi yhtiöksi – Toivanen-Koivisto saa Aren

Toivasten perheen sijoitusyhtiö Onvestin omistajat ovat sopineet liiketoiminnallisesta järjestelystä, jossa yhtiön liiketoiminta jaetaan kahteen perustettavaan yhtiöön.

Maarit Toivanen-Koivisto
Maarit Toivanen-Koivisto myi yli sata vuotta vanhan perheyhtiö Onnisen Keskolle reilu 1,5 vuotta sitten. Kuva: Raisa Kyllikki Karjalainen

Järjestelyn jälkeen Maarit Toivanen-Koivisto lapsineen omistaa toisen perustettavan yhtiön ja Marja Toivanen ja Maria Toivanen-Warras toisen. Onvest oy purkautuu järjestelyssä. Järjestely toteutetaan ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

Maarit Toivanen-Koivisto ja hänen lapsensa omistavat järjestelyn jälkeen uuden yhtiön Conficap Oy:n. Sen liiketoimintaan lukeutuvat Are-konserni, Onvest Sijoitus ja kiinteistösijoitustoiminta. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Timo Alamiekkaoja.

Marja Toivasen ja Maria Toivanen-Warraksen uuden perustettavan yhtiön nimi on Onvest oy. Sen liiketoimintaan kuuluu Feon ja pääosa nykyisen Onvestin kotimaisista suorista kiinteistösijoituksista. Yhtiön perustamisvaiheen toiminnan järjestämisestä ja johtamisesta vastaa Hanna Ekdahl.

Onvest oy:n tiedotteen mukaan kumpikin perustettava yhtiö, Conficap ja uusi Onvest, jatkavat toimintojaan omina yrityksinään suomalaisen perheyhtiön arvo- ja osaamispohjalta.

Järjestelyaikana Onvest-konsernin yhtiöt jatkavat päivittäistä liiketoimintaansa normaalisti. Sen hallinnosta vastaavat nykyinen hallitus ja toimitusjohtaja jakautumiseen saakka.

Perheyhtiö Onvest-konsernilla on yli satavuotinen historia. Sen liiketoiminta on jakaantunut neljään toimialaan eli taloteknisiin palveluihin, teräspalveluihin, arvopaperisijoittamiseen ja kiinteistösijoitustoimintaan.

Konsernin palveluksessa työskentelee noin 3 000 työntekijää. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 1,035 miljardia euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Toivasten sijoitusyhtiö Onvest oy jakautuu kahdeksi yhtiöksi – Toivanen-Koivisto saa Aren”

  1. Suomalaisen perheyhtiön arvopohja on siis omistajien veropakolaisuus Portugaliin.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi