Kokeile kuukausi maksutta

Toivasten sijoitusyhtiö Onvest oy jakautuu kahdeksi yhtiöksi – Toivanen-Koivisto saa Aren

Toivasten perheen sijoitusyhtiö Onvestin omistajat ovat sopineet liiketoiminnallisesta järjestelystä, jossa yhtiön liiketoiminta jaetaan kahteen perustettavaan yhtiöön.

Maarit Toivanen-Koivisto
Maarit Toivanen-Koivisto myi yli sata vuotta vanhan perheyhtiö Onnisen Keskolle reilu 1,5 vuotta sitten. Kuva: Raisa Kyllikki Karjalainen

Järjestelyn jälkeen Maarit Toivanen-Koivisto lapsineen omistaa toisen perustettavan yhtiön ja Marja Toivanen ja Maria Toivanen-Warras toisen. Onvest oy purkautuu järjestelyssä. Järjestely toteutetaan ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

Maarit Toivanen-Koivisto ja hänen lapsensa omistavat järjestelyn jälkeen uuden yhtiön Conficap Oy:n. Sen liiketoimintaan lukeutuvat Are-konserni, Onvest Sijoitus ja kiinteistösijoitustoiminta. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Timo Alamiekkaoja.

Marja Toivasen ja Maria Toivanen-Warraksen uuden perustettavan yhtiön nimi on Onvest oy. Sen liiketoimintaan kuuluu Feon ja pääosa nykyisen Onvestin kotimaisista suorista kiinteistösijoituksista. Yhtiön perustamisvaiheen toiminnan järjestämisestä ja johtamisesta vastaa Hanna Ekdahl.

Onvest oy:n tiedotteen mukaan kumpikin perustettava yhtiö, Conficap ja uusi Onvest, jatkavat toimintojaan omina yrityksinään suomalaisen perheyhtiön arvo- ja osaamispohjalta.

Järjestelyaikana Onvest-konsernin yhtiöt jatkavat päivittäistä liiketoimintaansa normaalisti. Sen hallinnosta vastaavat nykyinen hallitus ja toimitusjohtaja jakautumiseen saakka.

Perheyhtiö Onvest-konsernilla on yli satavuotinen historia. Sen liiketoiminta on jakaantunut neljään toimialaan eli taloteknisiin palveluihin, teräspalveluihin, arvopaperisijoittamiseen ja kiinteistösijoitustoimintaan.

Konsernin palveluksessa työskentelee noin 3 000 työntekijää. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 1,035 miljardia euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Toivasten sijoitusyhtiö Onvest oy jakautuu kahdeksi yhtiöksi – Toivanen-Koivisto saa Aren”

  1. Suomalaisen perheyhtiön arvopohja on siis omistajien veropakolaisuus Portugaliin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat