Kokeile kuukausi maksutta

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Keskon ja Onnisen yrityskaupan

Suomen kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt Suomen osalta yrityskaupan, jolla Kesko Oyj hankkii Onninen Oy:n. Lupaan ei ole asetettu ehtoja. Yrityskauppa edellyttää vielä EU:n komission hyväksyntää järjestelyyn liittyvien muiden maiden osalta.

Suomen kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt Suomen osalta yrityskaupan, jolla Kesko Oyj hankkii Onninen Oy:n. Lupaan ei ole asetettu ehtoja. Yrityskauppa edellyttää vielä EU:n komission hyväksyntää järjestelyyn liittyvien muiden maiden osalta.

Yrityskaupan tutkinta siirrettiin EU:n komissiolta KKV:lle Suomen osalta. Komissio tutkii yrityskaupan Ruotsin, Norjan, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan osalta. Viranomaistutkinta on tältä osin kesken. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Kesko kertoi tammikuussa ostavansa Onnisen koko osakekannan Onvest Oy:ltä. Kauppaan ei sisälly Onnisen teräsliiketoiminta eikä Venäjän tytäryhtiö.

Yritysoston ansiosta Keskon liiketoiminta laajenee merkittävästi lvi- ja sähkötuoteryhmissä, ja yhtiö pystyy palvelemaan jatkossa paremmin erityisesti urakoitsija-asiakkaita. Tämän lisäksi Kesko saa uusia asiakkuuksia infra- ja teollisuusasiakasryhmistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Keskon ja Onnisen yrityskaupan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat