Kokeile kuukausi maksutta

Are osti Lemminkäinen Talotekniikan

Lemminkäinen Oyj ja toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöjen huoltoa ja urakointia tarjoava Are Oy allekirjoittivat tänään Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n koko osakekannan kattavan kauppakirjan. Velaton kauppahinta on 60 miljoonaa euroa, joka maksetaan käteisellä. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, joka arvion mukaan saadaan vuoden 2014 kesäkuun loppuun mennessä.

Kuvassa talotekniikan saneeraustöitä arvokiinteistössä.

Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n muodostaman talotekniikka-liiketoimintasegmentin liikevaihto vuonna 2013 oli 221,9 miljoonaa euroa. Se on noin 10 prosenttia koko Lemminkäisen liikevaihdosta. Liikevoitto oli -1,6 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 1 700. Henkilöstö siirtyy Aren palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Kaupan jälkeen Aren työntekijöiden määrä on noin 2 800, eli yli kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna. Yrityskaupan jälkeen Aren liikevaihto kasvaa vuoden 2013 luvuin 165 miljoonasta 387 miljoonaan euroon.

Yksi Aren historian merkittävimmistä kaupoista

Lemminkäinen kirjaa kaupasta merkittävän myyntivoiton, jolla on yhtiön mukaan myönteinen vaikutus yhtiön omavaraisuusasteeseen. Myyntivoitto tarkentuu, kun kauppa on saatettu päätökseen. Yrityskaupalla on yhtiön mukaan myös myönteinen vaikutus Lemminkäisen omavaraisuusasteeseen. Lemminkäinen pitää ohjeistuksensa vuodelle 2014 ennallaan.

Strategiatarkastelunsa yhteydessä lokakuussa 2013 Lemminkäinen kertoi tutkivansa talotekniikan strategisia vaihtoehtoja.

”Päätimme keskittyä talonrakentamiseen ja infrarakentamiseen. Yrityskauppa selkeyttää liiketoimintaportfoliotamme ja keskittää Lemminkäisen kehittämisen näille alueille. Se lisää myös taloudellista liikkumavaraamme”, Lemminkäisen väliaikainen toimitusjohtaja Berndt Brunow toteaa.

”Kauppa saattaa yhteen talotekniikka-alan parhaat huolto- ja urakointiammattilaiset ja luo vahvan kotimaisen osaajan. Asiakkaille tämä tarkoittaa parempaa palvelua ja henkilöstölle uusia kehitysmahdollisuuksia.”

Aren toimitusjohtaja Heikki Pesu kertoo yrityskaupan vahvistavan Aren palvelu- ja kilpailukykyä. Kaupan jälkeen yritys pystyy tarjoamaan teknisen kiinteistöpalvelun ja urakoinnin kokonaisratkaisuja yhteensä 24 paikkakunnalla Suomessa.

”Yhtiöiden toimipisteet ja osaaminen täydentävät toisiaan, joten olemme entistä lähempänä asiakkaitamme. Tarjoamme alan parhaat tekniset ratkaisut ja kehitämme palveluitamme jatkuvasti.”

Aren ja Onvestin hallitusten puheenjohtaja, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto kuvaa kauppaa yhdeksi merkittävimmistä yrityskaupoista perheyrityksen historiassa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Are osti Lemminkäinen Talotekniikan”

  1. Kohta alkavat yt neuvottelut Arella.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat