Kokeile kuukausi maksutta

Onvest osti Peabin omistamat Lemminkäisen osakkeet

Onvest oy:n kokonaan omistama Onvest Sijoitus oy on ostanut 9. lokakuuta tehdyllä kaupalla 2458447 Lemminkäisen osaketta, mikä vastaa 10,6 prosentin osuutta Lemminkäisen osakkeista.

Onvest oy:n kokonaan omistama Onvest Sijoitus oy on ostanut 9. lokakuuta tehdyllä kaupalla 2458447 Lemminkäisen osaketta, mikä vastaa 10,6 prosentin osuutta Lemminkäisen osakkeista.

Vaikka Onvest ei kertonut osakkeiden myyjää, sen on täytynyt olla Peab, sillä ruotsalaisyhtiö ilmoitti aiemmin maanantaina myyneensä täsmälleen saman kappalemäärän Lemminkäisen osakkeita.

Lemminkäisen ja YIT:n hallitukset ovat sopineet yhtiöiden yhdistymisestä absorptiosulautumisella. Onvest tulee saamaan nyt ostamiensa osakkeiden nojalla 4,2 prosentin osuuden yhdistyneen yhtiön osakkeista.

”Lemminkäisen ja YIT:n yhdistyminen luo taloudellisesti vakaan yhtiön, jossa liiketoiminta-alueet täydentävät ja tasapainottavat toisiaan. Yhdistyminen on yhtiöille strategisesti ja taloudellisesti merkittävä askel. Haluamme olla mukana pitkäjänteisenä sijoittajana kotimaisessa pörssiyhtiössä, jonka arvon voi perustellusti odottaa nousevan”, Onvest oy:n toimitusjohtaja Timo Alamiekkaoja toteaa yhtiön tiedotteessa.

Tosin sulautuminen ei ole vielä kirkossa kuulutettu, sillä Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ei ole hyväksynyt sitä. KKV ilmoitti alustavan tarkastelun perusteella syyskuun loppupuolella, että yrityskauppa saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia talonrakentamisen ja infrarakentamisen markkinoilla. Sen vuoksi virasto piti tarpeellisena jatkaa asian selvittämistä. Jatkokäsittelyn takia sulautuminen voi toteutua todennäköisesti aikaisintaan ensi vuoden alusta.

Onvest-konserni on suomalainen perheyritys, jonka liiketoiminta koostuu neljästä toimialasta: talotekniset palvelut, teräspalvelut, arvopaperisijoittaminen ja kiinteistösijoitustoiminta. Talotekniikan saralta Onvestin omistukseen kuuluu Are. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 3000 henkeä. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli 1035 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Onvest osti Peabin omistamat Lemminkäisen osakkeet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat