Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden 2017 RIL-Palkinto on jaettu

Suomen Rakennusinsinörien Liitto RIL:n myöntämä RIL-Palkinto on tänä vuonna myönnetty leikkaussalikonseptille.

Inoroom on tuotekehityksellinen yhteenliittymä, jossa Halton hallitsee ilmanvaihtoa koskevat ratkaisut, Merivaara leikkaussalijärjestelmän ja sairaalakalusteisiin liittyvät asiat ja Hermetel puhdastilaratkaisut. Konseptin suunnittelusta on vastannut Granlund. Kuva: Inoroom

Inoroom-leikkaussalikonsepti on Suomessa kehitetty ja modulaarisista osista koostuva leikkaussali.

”Inoroom-hankkeen potentiaali vientiin ja innovaatioista ponnistaminen ovat niitä elementtejä, jotka tässä hetkessä ansaitsevat kannustusta palkinnon muodossa. Innovaatio on syntynyt Tekesin rahoittaman tutkimushankkeen myötä. Konseptissa teknologia, rakentaminen ja ihmisläheisyys yhdistyvät tilaan, jota käytetään ihmisen ollessa toisen ihmisen osaamisen varassa”, valinnan tehnyt liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo.

Berner valitsi voittajan asiantuntijatuomariston valitsemien kolmen finalistin joukosta.

Ensimmäiset konseptin mukaiset leikkaussalit on toteutettu Oulun Pohjola Sairaalaan keväällä 2017. Lisäksi vastaavanlaisia leikkaussaleja on tehty syyskuussa avattuun Kuopion Pohjola Sairaalaan sekä ensi keväänä avattavaan Turun Pohjola Sairaalaan.

Konsepti koostuu tuotekehityksellisestä yhteenliittymästä, jossa Halton hallitsee ilmanvaihtoa koskevat ratkaisut, Merivaara leikkaussalijärjestelmän ja sairaalakalusteisiin liittyvät asiat ja Hermetel puhdastilaratkaisut. Konseptin suunnittelusta on vastannut Granlund.

Kilpailun toinen sija jaettiin. Se myönnettiin Eduskunnan päärakennuksen peruskorjaushankkeelle sekä Helsingin Sataman Länsiterminaali 2 -hankkeelle.

Eduskuntatalon peruskorjausta ministeri Berner kehuu perinneosaamisen ja suomalaisen käsityötaidon hienosta hyödyntämisestä. Hankkeessa on yhdistetty taitavasti restaurointiosaaminen moderniin rakentamiseen ja teknologiaan.

Länsiterminaali 2 -hankkeessa Berner korostaa hienoa suunnittelua vaativassa paikassa. Ministeriä puhuttelee terminaalissa upea logistiikan ja arkkitehtuurin yhdistäminen toimivaksi kokonaisuudeksi.

”Kaikki kolme hanketta ovat upeita näytteitä suomalaisesta suunnittelun, hankejohtamisen ja rakentamisen osaamisesta”, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo.

RIL-Palkinnon voittaja julkistettiin torstaina Säätytalolla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden 2017 RIL-Palkinto on jaettu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat