Kokeile kuukausi maksutta

RIL-palkinto 2008 Vuosaaren satamalle ja liikennejärjestelyille

Vuoden 2008 RIL-palkinto on myönnetty Vuosaaren satamalle ja sen liikennejärjestelyille Helsingissä. Kilpailun toisen sijan jakoivat Merikeskus Vellamo ja Talvivaaran kaivoshanke. Voittajan valinnut Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n puheenjohtaja Antti Herlin kiinnitti voittajan valinnassa erityisesti huomiota Vuosaaren sataman merkitykselle Suomen kansainvälisen kaupan kannalta.

Vuoden 2008 RIL-palkinto on myönnetty Vuosaaren satamalle ja sen liikennejärjestelyille Helsingissä. Kilpailun toisen sijan jakoivat Merikeskus Vellamo ja Talvivaaran kaivoshanke. Voittajan valinnut Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n puheenjohtaja Antti Herlin kiinnitti voittajan valinnassa erityisesti huomiota Vuosaaren sataman merkitykselle Suomen kansainvälisen kaupan kannalta.

image

”Suomen kansantalouden elinehto on toimiva ulkomaankauppa. Valitsemani voittaja on yksi Suomen historian mittavimpia yhdyskunta- ja infrarakentamisen hankkeita. Suomen kilpailukyky edellyttää kuljetuksilta tehokkuutta. Vuosaaren satama on nopea ja tehokas väylä maailmalle. Satamasta on tiheät laivayhteydet pohjoisen Keski-Euroopan satamiin sekä suorat yhteydet myös Suomen päätie- ja rataverkkoon”, Herlin totesi.

Uusi satama on rakennettu alusta pitäen tulevaisuuden tavaraliikenteen tarpeita vastaavaksi. Satama ja alueen logistiikkayritykset muodostavat palveluiltaan monipuolisen satamakeskuksen. Satama otetaan käyttöön 28. marraskuuta. Satamarata valmistuu samaan aikaan. Helsingin Sataman kappaletavaratoiminnot siirtyvät Vuosaaren satamaan. Helsingin keskustasta siirtyy 3 600 rekkaa vuorokaudessa raskaalle liikenteelle suunnitelluille liikenneväylille.

Sataman tilaaja on Helsingin Satama, ja liikenneväylien tilaajat ovat Tiehallinto, Merenkulkulaitos ja Ratahallintokeskus. Tilaajien lisäksi RIL-palkinto annettiin Vuosaaren satamakeskukselle sekä Vuosa-projektin projektinjohtajalle Antti Mäkiselle ja Vuoli-projektin projektinjohtajalle Pekka Kontialalle.

RIL-palkinto on jaettu tunnustuksena rakennusinsinöörien osaamiselle vuodesta 1972 lähtien. Palkinto jaettiin tänä vuonna 22. kerran. Kilpailun järjestää Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL. Kilpailusääntöjen mukaan palkittavan työn tai rakennushankkeen tulee olla kilpailuaikana parhaiten edistänyt myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RIL-palkinto 2008 Vuosaaren satamalle ja liikennejärjestelyille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat