Kokeile kuukausi maksutta

RIL-palkinto meni Presidentinlinnan perustusten vahvistustöille

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto on myöntänyt 19.11.2015 vuoden 2015 RIL-Palkinnon SRV:n toteuttamalle Presidentinlinnan perustusten vahvistustöille.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto on myöntänyt 19.11.2015 vuoden 2015 RIL-Palkinnon SRV:n toteuttamalle Presidentinlinnan perustusten vahvistustöille.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto on myöntänyt 19.11.2015 vuoden 2015 RIL-Palkinnon Presidentinlinnan perustusten vahvistustöille. Työt toteutti SRV.

Valinnan perusteena oli muun muassa urakan vaativuus niin teknisesti kuin prosessinhallinnankin kannalta. Vaativuustasoa nostivat myös rakennuksen historiallinen arvo ja sijainti.

Presidentinlinnan peruskorjaus alkoi itsenäisyyspäivän jälkeen joulukuussa 2012 ja valmistui itsenäisyyspäiväksi 2014. Peruskorjaus toteutettiin rakennus- ja kulttuurihistoriallisia arvoja kunnioittaen ja korjauksen yhteydessä vahvistettiin huonokuntoisia perustuksia, uudistettiin talotekniikkaa, kunnostettiin pinnat sekä parannettiin kulkuyhteyksiä ja rakennuksen turvallisuutta. Lisäksi Presidentinlinnan sisätiloja konservoitiin Museoviraston valvonnassa.

Urakan rakennuttajana oli Tasavallan presidentin kanslia. Presidentinlinnaa peruskorjattiin edellisen kerran 1970-luvun alussa.

Palkitut:

Rakennuttaja:
Tasavallan Presidentin kanslia
Rakennuttajakonsultti:
Indepro Oy/ Matti Kruus, Pekka Romppanen
Pääsuunnittelija:
LPR Arkkitehdit/ Pauno Narjus ja ennakkotöiden osalta Sito Oy/Aku Varsamäki
Arkkitehti:
LPR Arkkitehdit/ Pauno Narjus ja Tiitta Itkonen
Rakennesuunnittelija:
Ideastructura Oy/ Pentti Aho
Pohjarakennesuunnittelija: Sito Oy / Aku Varsamäki
Pääurakoitsija:
SRV Rakennus Oy/ työmaapäällikkö Toivo Mäkeläinen, aluevastaava SRV Rakennus Oy / Alpo Asikainen
Aliurakoitsijat:
Lemminkäinen Infra / Kimmo Perkiö

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “RIL-palkinto meni Presidentinlinnan perustusten vahvistustöille”

  1. Terve
    Ei tämä juttu nyt oikein vastaa sitä mitä Veijo Kähty palkintojenjakotilaisuudessa kohteesta kertoi, eikä sitä mistä ansioista palkinto oikeastaan tuli. Palkittujen nimilistalta puuttuvat kokonaan myös Presidentinkanslian avainhenkilöt. Olisikohan ikannattanut harkita hieman tarkemmin mitä lehteen kirjoittaa. Tämä juttu on pelkästään SRV:n mainos.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat