Cramo harkitsee siirtokelpoisten tilojen listaamista pörssiin

Cramo arvioi strategisia vaihtoehtoja siirtokelpoisten tilojen (Cramo Adapteo) liiketoiminnalleen.

Yhtiö toteuttaa strategisten vaihtoehtojen arviointiprosessin vuoden 2018 aikana. Arviointiin sisältyy vaihtoehtoina Cramo Adapteon eriyttäminen omaksi yhtiökseen ja jopa erillinen listautuminen pörssiin.

Cramon keskeisenä painopisteenä on ollut strategiansa mukaisesti selkeyttää toimintojaan ja muodostaa Kone- ja laitevuokraus- sekä Siirtokelpoiset tilat -tuotealueista itsenäisemmät liiketoimintadivisioonat. Yhtiön mukaan siirtokelpoisten tilojen liiketoiminnalla on rajalliset operatiiviset synergiat kone- ja laitevuokrauksen kanssa sekä liiketoimintamallin että asiakaskunnan osalta.

Vuonna 2016 Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnan liikevaihto oli 118 miljoonaa euroa ja liikevoitto ennen yrityshankinnoista aiheutuneita poistoja ja arvonalentumisia (EBITA) oli 31 miljoonaa euroa. Samaan aikaan koko Cramo-konsernin liikevaihto oli 712 miljoonaa euroa ja EBITA oli 107 miljoonaa euroa.

Cramo myi jo vuonna 2012 suuren osan siirtokelpoisten tilojen liiketoimintaansa. Tuolloin yhtiö luopui niiden valmistusliiketoiminnasta ja räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokrausliiketoiminnasta. Jäljelle jäi vielä vakioitujen siirtokelpoisten tilojen vuokrausliiketoiminta. Toisaalta yhtiö myös osti lisää siirtokelpoisten tilojen vuokraustoimintaa Saksasta vuosina 2014 ja 2015.

Myös toinen konevuokraaja Ramirent kertoi marraskuun lopussa harkitsevansa strategisia vaihtoehtoja siirtokelpoisten tilojen liiketoiminnan osalta. Yhtiö ilmoitti yhtenä vaihtoehtona olevan liiketoiminnan myyminen. Ramirentillä siirtokelpoisten tilojen liiketoiminta on selvästi kilpailijaansa pienempää, sillä viime vuonna sen liikevaihto oli noin 30 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramo harkitsee siirtokelpoisten tilojen listaamista pörssiin”

Vastaa