Kaikkien Helsingin peruskoulujen sisäilman laatua selvitetään – Puotilassa sädesieniongelmaa pimitettiin vuosi

Kysely tehdään opettajille ja koulunkäyntiavustajille.

Puotilan ala-aste puretaan sisäilmaongelmien takia. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Kaikissa helsinkiläisissä suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa tehdään sisäilmakysely huhtikuussa.

Kyselyn opettajille ja koulunkäyntiavustajille toteuttaa työterveyslaitos. Siinä selvitetään koettuja työympäristöhaittoja sekä mahdollisia työhön liittyviä oireita. Tulokset valmistuvat alkusyksystä.

Vuosina 2016–2018 selvitettiin myös oppilaiden ja vanhempien kokemuksia koulujen sisäilman laadusta. Uusimman kyselyn tulokset valmistuvat samoihin aikoihin huhtikuussa opettajille suunnatun kyselyn kanssa.

Molempien kyselyiden tuloksia käytetään mahdollisten koulukohtaisten sisäilmaongelmien arviointiin ja korjausten suunnitteluun.

Puotilan oireilu tiedossa?

Helsingin kaupunki tiedotti aiheesta torstaina, eli noin pari viikkoa sen jälkeen, kun MTV ja Yle uutisoivat Puotilan ala-asteen purkamisesta homevaurioiden takia.

HS kertoi asiasta viime viikolla. Vanhempien mielestä koulun kosteusongelmista ei tiedotettu, vaikka sädesienilöydökset ja mikrobikasvustot oli kirjattu jo vuosi sitten valmistuneeseen kuntotutkimukseen.

Helsingin rakennetun omaisuuden hallintapäällikkö Sari Hildén sanoi HS:lle, että koulun peruskorjauksen valmistelijoilla oli ymmärrys, ettei Puotilan ala-asteella oireiltu. HS:n saaman muistion mukaan sisäilmaoireilu on kuitenkin ollut tiedossa.

Kaupungin tiedotteen mukaan sisäisessä tiedonkulussa ja eri osapuolten välisessä yhteistyössä on parannettavaa, ja Puotilan tapaus käydään läpi.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kaikkien Helsingin peruskoulujen sisäilman laatua selvitetään – Puotilassa sädesieniongelmaa pimitettiin vuosi”

  1. Värikortilla valittu viranhaltija tehnyt tietoisesti törkeän rikoksen vaarantaen toisen turvallisuuden ja terveyden.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat