Kokeile kuukausi maksutta

Vantaan ex-kaupunginjohtajan lahjontajutun käsittely jatkuu tiistaina Helsingin hovioikeudessa – ”Oletan, että saadaan muutos”, Jukka Peltomäki kommentoi

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jukka Peltomäen törkeästä lahjuksen ottamisesta yli kahdeksi vuodeksi vankeuteen kesällä 2017.

Jukka Peltomäki. Kuva: Rio Gandara / HS

Helsingin hovioikeudessa alkoi tiistaiaamuna kello 10.15 Vantaan entistä kaupunginjohtajaa koskevan lahjontatapauksen käsitteleminen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jukka Peltomäen (sd) kesällä 2017 törkeästä lahjuksen ottamisesta kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin menettämään valtiolle vastaanottamiensa lahjojen tai etujen arvona yhteensä 187 958,05 euroa.

Peltomäki valitti tuomiostaan, joten jutun puiminen jatkuu. Käsittely jatkunee marraskuulle asti.

”Oletan, että saadaan muutos (tuomioon). Sitä varten täällä ollaan”, kommentoi Peltomäki aamulla ennen oikeudenkäynnin alkua.

Peltomäen kanssa samaan aikaan tuomittiin lahjusrikoksista myös hänen lahjomisestaan syytetty Forma-Futura-nimisen vantaalaisen arkkitehtitoimiston omistaja Leila Tuominen ja vantaalainen kaupunkisuunnittelupoliitikko Tapio Päivinen.

Tuomisen katsottiin antaneen Peltomäelle ja tämän lähipiirille 268 000 euron arvosta rahallista etua vastapalveluksena siitä, että Peltomäki Vantaan maankäytön- ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajan virassa vuosina 2006–2011 toimiessaan oli osallistunut sellaisten kaavamuutos- ja rakennuslupa-asioiden käsittelyyn, joissa Tuominen oli Forma-Futura-nimisen arkkitehtitoimiston edustajana toiminut hankkeen suunnittelijana, konsulttina ja asiamiehenä.

”Oletan, että saadaan muutos (tuomioon). Sitä varten täällä ollaan”, kommentoi Peltomäki aamulla ennen oikeudenkäynnin alkua.

Rahallinen etu muodostui syyttäjän mukaan rahasiirroista ja lisäksi Tuomisen katsottiin maksaneen Peltomäen puolesta laskuja. Lisäksi Peltomäki asui vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa edullisesti Tuomisen ja Forma-Futuran omistamissa asunnoissa.

Tuominen sai käräjäoikeudelta kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottoman vankeusrangaistustuomion kahdesta törkeästä lahjuksen antamisesta. Lisäksi hänet tuomittiin viiden vuoden pituiseen liiketoimintakieltoon.

Päivinen puolestaan sai törkeästä lahjuksen ottamisesta vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Myös Tuominen ja Päivinen valittivat tuomioistaan. Sittemmin Päivinen on ilmoittanut peruvansa valituksensa, joten käräjäoikeuden tuomio jäi hänen osaltaan voimaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaan ex-kaupunginjohtajan lahjontajutun käsittely jatkuu tiistaina Helsingin hovioikeudessa – ”Oletan, että saadaan muutos”, Jukka Peltomäki kommentoi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat