Kokeile kuukausi maksutta

Aulis Lundell investoi väliovien tuotantoon

Teräsprofiilien ja kevytrakennejärjestelmien valmistamiseen erikoistunut Aulis Lundell oy investoi 0,6 miljoonaa euroa Liune-väliovien tuotantoautomaatioon ja teknologiaan Lohjalla.

Liukuva väliovi Liune. Kuva: Aulis Lundell oy

Investoinnin myötä tuotantorobotit hoitavat jatkossa ovien teräsrunkoelementtien särmäyksen ja hitsauksen, mikä mullistaa aiemmin käsityövoittoisen Liune-välioven valmistuksen tuotantotehokkuuden ja -kapasiteetin. Automatisoitu tuotanto käynnistyy lokakuussa 2018.

Liune-ovet ovat väliseinäelementin sisään liukuvia väliovia. Niiden tuotantomäärät ovat kasvaneet vuosittain, ja Aulis Lundell oy ennustaa tehokkaita neliöitä korostavan uudisasuntotuotannon kasvattavan merkittävästi tällaisten väliovien kysyntää.

”Investointi tuotantoteknologiaan mahdollistaa kustannustehokkaan valmistuksen, jonka myötä tuotteemme ovat jatkossa entistä kilpailukykyisempiä. Investointi on jatkumo kehitykselle, jossa olemme aiemmin investoineet tuotantotiloihin ja ovien teknisiin ratkaisuihin. Liukuvilla väliovilla on nyt kaikki mahdollisuudet nousta vakioratkaisuksi asuntotuotantoon”, Aulis Lundell oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell sanoo yhtiön tiedotteessa.

Seinän sisään liukuvien väliovien rinnalle yhtiön valikoimaan tulevat kuitenkin myös perinteiset kääntyvät väliovet, minkä myötä rakennusliikkeet voivat tilata kaikki tarvitsemansa ovet yhdeltä toimittajalta. Investoinnin myötä Aulis Lundell tulee palkkaamaan lisää väkeä varasto- ja logistiikkatehtäviin.

Liune-väliovi syntyi 11 vuotta sitten tarpeesta luoda lisätilaa yhä ahtaammiksi käyviin uudiskohteisiin, joissa kylpyhuoneiden esteettömyysmääräykset vievät tilaa makuu- ja olohuoneista.

”Rakennusteollisuudessa muutokset tapahtuvat todella hitaasti. Liune on aiemmin profiloitunut erityisratkaisuksi, ja olemme alusta asti tehneet töitä mielikuvan muuttamiseksi ja liukuvien väliovien käytön yleistämiseksi. Yksi Liune-ovi säästää 1-3 neliötä tilaa muulle asumiselle. Tämä lisää suunnittelijoiden mahdollisuuksia ja tuottaa viihtyisämpiä koteja ja tiloja asukkaille”, Leena Lundell kertoo.

Leena Lundell arvioi, että kolmen vuoden päästä joka toinen asuntoihin asennettava väliovi on seinän sisään liukuva väliovi.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aulis Lundell investoi väliovien tuotantoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat