Pöyryn tulos ja liikevaihto kasvussa

Konsulttiyhtiö Pöyry kasvatti liikevaihtoaan ja paransi tulostaan viime vuoden jälkipuoliskolla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Tilauskanta kasvoi reippaasti.

”Kaikki yksikkömme ovat parantaneet kannattavuuttaan vuonna 2018. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna päättynyt kvartaali on kymmenes peräkkäinen kannattavuuden kasvun vuosineljännes”, Pöyryn toimitusjohtaja Martin à Porta sanoo yhtiön tulostiedotteessa.

”Kolme neljästä liiketoimintaryhmästämme on yltänyt tavoitteisiinsa tai ylittänyt ne ja olemme varmoja, että muutosohjelmamme tuottaa tavoiteltuja tuloksia”, à Porta sanoo.

Pöyry on siirtymässä ruotsalaiselle ÅF:lle, joka joulukuussa julkisti käteisostotarjouksen kaikista Pöyryn osakkeista. Pöyryn hallitus suosittelee tarjouksen hyväksymistä. Tarjousaikaa on kuitenkin jatkettu, sillä kaikki tarjouksen toteutumisen ehdot eivät ole täyttyneet. ÅF julkistaa tarjouksen alustavat tulokset 18. helmikuuta.

Pöyryn heinä-joulukuun tulos ennen veroja nousi 20,2 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavan ajan 9,6 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto kasvoi 297 miljoonaan euroon 255 miljoonasta eurosta. Tilauskanta vuoden lopussa oli 536 miljoonaa euroa eli lähes viidenneksen vuodentakaista 449 miljoonaa euroa suurempi.

Liiketulosta kertyi 21,7 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin liiketulos oli 11,4 miljoonaa euroa. Oikaistu liiketulos parani 24,1 miljoonaan euroon 16,0 miljoonasta eurosta.

Oikaistu liiketulos parani Energia-, Teollisuus- ja Liikkeenjohdon konsultointiliiketoimintaryhmissä ja laski Infra, Vesi ja Ympäristö -liiketoimintaryhmässä.

Pöyryn vuodesta 2016 lähtien julkaiseman oikaistun tuloksen oikaisuerät eivät liity raportointikauden varsinaiseen liiketoimintaan ja ne sisältävät muun muassa uudelleenjärjestelyihin ja työsuhderiitoihin liittyviä kuluja.

Osaketta kohti tulosta kertyi 0,29 euroa vuotta aiemman 0,08 euron jälkeen.

Pöyry toistaa joulukuussa antamansa ohjeistuksen ja arvioi oikaistun liiketuloksensa tänä vuonna parantuvan viime vuoden 43,2 miljoonasta eurosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyryn tulos ja liikevaihto kasvussa”

Vastaa