Analyytikot pitävät ÅF:n ostotarjousta Pöyrystä hyvänä

ÅF:n tarjous Pöyryn osakkeenomistajille on analyytikoiden mielestä hyvä.

ÅF:n tarjous Pöyryn osakkeenomistajille on analyytikoiden mielestä hyvä.

”Kun sen suhteuttaa Pöyryn tuloskehitykseen ja siihen, mitä esimerkiksi me OP:ssa olemme ennustaneet ensi vuonna, Pöyryn osakkeenomistajat saavat tässä tarjouksessa hyvän korvauksen”, OP:n osaketutkimusjohtaja Henri Parkkinen arvioi uutistoimisto Startelille.

Evli puolestaan arvioi aamukatsauksessa, että ÅF:n ostotarjous on houkutteleva. Evlin mukaan Pöyryn osakkeen arvostustaso on ollut aiemmin matalahko suhteessa yhtiön keskeisiin kilpailijoihin.

OP:n Parkkinen muistuttaa, että osakkeen arvoa on fuusiotilanteessa vaikea arvioida, koska osakekurssi heijastelee aina sitä, mikä on yhtiön arvo itsenäisenä yhtiönä.

Parkkinenkin kertoo, että Pöyry on parantanut tuloskuntoaan.

”Pöyry on tehnyt merkittävän tuloskäänteen viime vuosien aikana. Tulos on parantunut todella merkittävästi.”

ÅF ja Pöyry korostivat tiedotteessa yhtiön synergiaetuja. Parkkinenkin arvioi, että koska yhtiöt toimivat samoilla aloilla, yhtiöt voivat parantaa tarjontaansa. Tämä puolestaan voi auttaa ÅF–Pöyryä saamaan enemmän ja laajempia toimeksiantoja sekä voittamaan asiakkuuksia.

Yhtiöt kertoivat tiedotteessa esimerkkinä, että Pöyry toimii 20 sellaisessa maassa, joissa ÅF ei toimi.

Parkkinen myös muistuttaa, että yhtiöillä on päällekkäisyyksiä, joita voidaan purkaa. Yhtiön kannalta tämä voi tuoda säästöjä, työntekijöiden kannalta luvassa voi olla irtisanomisia.

Yhtiöt itse kertovat tiedotteessa, että päällekkäisyyksien purkamista eli hallinnon kielellä kustannussynergioita voi tulla tietojärjestelmien ja toimitilojen käytön tehostamisesta, yleisten ja hallinnon kulujen vähentämisestä sekä toimintarakenteen tehostamisesta.

ÅF–Pöyryn yhteenlaskettu työntekijämäärä nousisi noin 14550 työntekijään ja liikevaihto olisi noin 1,84 miljardia euroa.

Uudesta yhtiöstä tulisi siis suurin piirtein yhtä iso kuin ruotsalaisesta konsulttiyhtiö Swecosta, jolla on noin 15000 työntekijää ja liikevaihto on 1,8 miljardia euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Analyytikot pitävät ÅF:n ostotarjousta Pöyrystä hyvänä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi