Ruotsalainen ÅF ostaa Pöyryn – yhtiöiden johtajat korostavat yhteisiä etuja

Ruotsalainen insinööri- ja suunnitteluyhtiö ÅF ostaa konsulttiyhtiö Pöyryn. Pöyryn suurimmat osakkeenomistajat, jotka omistavat Pöyrystä noin 52,3 prosenttia, ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen.

Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee ÅF:n Jonas Gustavsson.

ÅF tarjoutuu ostamaan kaikki Pöyryn osakkeet. Tarjousvastike on 10,20 euroa osakkeelta, joka on Pöyryn perjantain päätöskurssiin verrattuna 45,7 prosenttia korkeampi.

Tarjous antaa Pöyryn arvoksi 611 miljoonaa euroa. Pöyryn hallitus suosittelee, että osakkeenomistajat hyväksyvät ostotarjouksen.

Yhdistyneen yhtiön on tarkoitus toimia ÅF–Pöyry-brändin alla.

Yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Jonas Gustavsson ja pääkonttori tulee sijaitsemaan Tukholmassa.

Suunnitteluyhtiö Pöyryn myyminen ÅF:lle on molempien yhtiöiden johdon mielestä hyvä ratkaisu. Yhtiöt toimivat pitkälti samoilla liiketoiminta-aloilla.

”ÅF:n ja Pöyryn yhdistymistä on pidetty loogisena ratkaisuna jo pitkään, ja nyt meillä on siihen mahdollisuus”, ÅF:n hallituksen puheenjohtaja Anders Narvinger kertoo tiedotteessa.

”Pöyry ja ÅF ovat Euroopan kaksi johtavaa konsultointi- ja suunnitteluyritystä. Yhdistämällä voimamme luomme vahvan alustan kansainväliselle kasvulle”, ÅF:n ja tulevan ÅF-Pöyryn toimitusjohtaja Jonas Gustavsson sanoo.

Gustavsson arvioi, että yhteinen yhtiö voi kehittää ratkaisuja esimerkiksi teollisuuden digitalisaatioon, älykaupunkeihin ja energiaratkaisuihin.

Pöyryn hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth kommentoi asiaa monisanaisesti ja yhteisiä pohjoismaisia juuria korostaen.

”Kulttuurimme ja DNA:mme sopivat hyvin yhteen yhteisten pohjoismaisten juuriemme ja perintömme takia. Lisäksi meitä yhdistävät intohimo asiakkaiden monitahoisten tarpeiden ratkaisemiseen ja halu innovoida digitaalisesti kehittyneitä ja kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja.”

Uuden yhtiön liiketoiminta aiotaan jakaa viiteen divisioonaan, joita ovat infrastruktuuri, energia, prosessiteollisuus, teolliset ja digitaaliset ratkaisut sekä johtamisen konsultointi.

Johtamisen konsultoinnin divisioonaa tulee johtamaan Pöyryn nykyinen toimitusjohtaja Martin à Porta. Energiadivisioonaa tulee johtamaan Pöyryn Richard Pinnock ja prosessiteollisuuden divisioonaa Pöyryn Nicholas Oksanen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Ruotsalainen ÅF ostaa Pöyryn – yhtiöiden johtajat korostavat yhteisiä etuja”

  1. Itse asiassa hyvä uutinen, sillä Pöyry on jo pitkään kärsinyt suunnitteluosaamisen puutteesta.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi