Kokeile kuukausi maksutta

Ruukki Construction ostaa enemmistöosuuden Piristeelistä

SSAB:n tytäryhtiö Ruukki Construction on sopinut ostavansa 67 prosentin osuuden suomalaisen Piristeel oy:n osakkeista. Yritysjärjestelyn odotetaan toteutuvan vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Kattoturvatuotteita ja sadevesijärjestelmiä valmistava Piristeel on Pentti ja Ritva Pirin vuonna 1989 perustama perheyritys, jossa työskentelee noin 70 vakituista työntekijää kolmella tuotantolaitoksella Kauhavalla ja Lapualla. Vuoden 2019 aikana tuotanto keskitetään yhteen tuotantolaitokseen Kauhavalle. Nykyiset omistajat säilyttävät yritysjärjestelyssä 33 prosentin vähemmistöosuuden ja jäävät yhtiön palvelukseen. Yhtiö jatkaa toimintaa omalla brändillään Ruukki Constructionin osana. Piristeelin liikevaihto vuonna 2018 oli noin 20 miljoonaa euroa.

”Tämä yritysjärjestely parantaa palvelukykyämme entisestään kaikilla ydinmarkkinoillamme laadukkaiden ja kilpailukykyisten kattotuotteiden kokonaistoimittajana. Piristeelin tuotteet, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät täydentävät hyvin Ruukin koko kattopakettitoimitusta Suomessa. Piristeelin kattoturvatuotteet tulevat tuotevalikoimaamme nopealla aikataululla kaikilla ydinmarkkinoillamme”, Ruukin kattoliiketoiminnan johtaja Jouni Metsämäki toteaa tiedotteessa.

”Ruukin kansainvälinen myynti- ja palveluverkosto antaa hyvät mahdollisuudet Piristeelin nykyisen liiketoiminnan kasvattamiseen. Työt jatkuvat kuten ennenkin, mutta osaaminen ja tietotaito ovat nyt entistä vankemmalla pohjalla”, Piristeelin markkinointijohtaja Jaakko Piri sanoo.

Pohjoismaisen markkinajohtajuuden tavoitteleminen on yksi SSAB:n strategian kulmakivistä. Tämän tavoitteen saavuttamisessa tytäryhtiö Ruukki Constructionilla on tärkeä rooli. Ruukki Constructionin muut liiketoiminta-alueet ovat seinä- ja kattorakenteiden tuotetoimituksiin keskittyvä Building Components sekä rakennusten runko- ja kuorirakenteiden projektitoimituksiin keskittyvä Building Systems.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruukki Construction ostaa enemmistöosuuden Piristeelistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat