Kokeile kuukausi maksutta

Jatke rakentaa taiteilijoille senioritaloa Helsingin Kalasatamaan

Kuvataiteilijoiden, muotoilijoiden ja kirjailijoiden yhdessä omistama Kiinteistöyhtiö Ars Longa oy rakennuttaa parhaillaan taiteilijoiden senioritalon Helsingin Kalasatamaan, Hermannin Rantatien varrelle.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Hannunkari-Mäkipaja

Talon rakentaminen alkoi kesällä 2018, ja sen on tarkoitus valmistua tammikuussa 2020. Rakennukseen tulee 56 vuokra-asuntoa, joita voivat hakea 55 vuotta täyttäneet kuvataiteilijat, kirjailijat, muotoilijat ja taideteollisuusalan taiteilijat.

Ars Longa toteuttaa hankkeen yhdessä kahden muun yleishyödyllisen rakennuttajan kanssa. NAL-asunnot rakennuttaa kortteliin asuntoja 18–29-vuotiaille nuorille ja Setlementtiasunnot opiskelija-asuntoja. Kolmen talon yhteisrakennuttamisen tuloksena tuleville asukkaille tarjotaan kohtuuhintaisia vuokrahuoneistoja ja laajat yhteiset tilat kaikkien kolmen talon asukkaiden käyttöön. Yhteistilat mahdollistavat monipuolista yhteisöllistä tekemistä ja harrastamista. Tarjolla on myös erilaisia työskentely- ja näyttelytiloja asukkaille. Toteuttajien tavoitteena on eri sukupolvien yhteinen arkinen asuminen ja kohtaaminen myös taiteen keinoin.

Kolmen tontin rakennushankkeet toteutetaan yhtenä kokonaisurakkana. Urakoitsijana toimii Jatke Uusimaa. Rakennukset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Hannunkari-Mäkipaja, ja rakennesuunnittelija on Arto Pulkkinen EJT Rakennusinsinööreistä.

”Senioritalo on herättänyt paljon kiinnostusta, ja olemmekin jo alkaneet selvittää mahdollisuuksia seuraavankin taiteilijatalohankkeen toteuttamiseen, todennäköisesti ilman ikärajoituksia”, Ars Longan toimitusjohtaja Tuula Paalimäki toteaa tiedotteessa.

Kiinteistöyhtiö Ars Longa on perustettu 2014, ja sen osakkaina ovat Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr, Ornamon senioritaloyhdistys ry, Suomen Kirjailijaliitto ry sekä Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke rakentaa taiteilijoille senioritaloa Helsingin Kalasatamaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat