Kokeile kuukausi maksutta

Saku Sipolasta tulee SRV:n uusi toimitusjohtaja – ”Yhtiö tarvitsee selkeän käänteen”

SRV Yhtiöiden hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi diplomi-insinööri Saku Sipolan.

Hän aloittaa tehtävässä myöhemmin tarkentuvana ajankohtana, kuitenkin viimeistään 1.1.2020.

Sipola siirtyy tehtävään Satosta, jonka toimitusjohtajana hän on toiminut vuodesta 2015. Tätä ennen Sipola, 50, on työskennellyt Pohjolan Design-Talon toimitusjohtajana, johtajana Rautaruukissa ja erilaisissa johtotehtävissä YIT:ssä.

SRV Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila kertoi Rakennuslehdelle, että uutta toimitusjohtajaa valittaessa mukana oli useita hyviä vaihtoehtoja ja valinta oli vaikea. Hän kuitenkin luottaa siihen, että Sipolan valinta oli SRV:n kannalta hyvä ratkaisu.

”Hyvä kokemus johtamisesta ja rakennusalalta olivat ratkaisevia tekijöitä. Sipola on myös onnistunut hyvin aiemmissa tehtävissään”, Kokkila kertoi valinnan perusteista.

Kokkilan mukaan Sipolalta odotetaan SRV:n toimitusjohtajana yhtiön ongelmien selvittämistä ja niiden saamista parempaan kuntoon.

”SRV:n haasteet tunnetaan laajasti, ja yhtiö tarvitsee selkeän käänteen ja uutta ajattelua. Toisaalta yhtiössä on myös paljon osaamista ja vahvuuksia, joiden varaan tulevaisuutta voi rakentaa”, Sipola kommentoi itse uutta tehtäväänsä SRV:n tiedotteessa.

Lisäksi Sipola sanoi Rakennuslehdelle, että SRV:n ongelmia on jopa paisuteltu julkisuudessa. Hän ei olisi lainkaan tarttunut tehtävään, jos pitäisi yhtiön oikaisemista mahdottomana tehtävänä.

Kun SRV kertoi toukokuussa toimitusjohtaja Juha Pekka Ojalan lähdöstä, yhtiö ilmoitti hänen jatkavan tehtävässään, kunnes uusi toimitusjohtaja on valittu. Nyt kun Sipolan aloitusajankohta on vielä avoin, on myös hieman auki, kuinka pitkään Ojala jatkaa.

”Katsotaan, kun lopullinen päivämäärä selviää, mutta toistaiseksi Ojala jatkaa tehtävässään. Voi olla kuitenkin vähän hankalaa, jos siirtymä menee pitkäksi. Toivotaan nopeampaa ratkaisua kuin se vuodenvaihde”, Kokkila sanoi.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Saku Sipolasta tulee SRV:n uusi toimitusjohtaja – ”Yhtiö tarvitsee selkeän käänteen””

  1. Rohkea veto Sipolalta lähteä SRV:n pelastusoperaatioon. Vetoisiko runsas setelinippu vai poikkeuksellisen kova haaste ? Vai alkoiko Satossa tuntua ruotsalainen päätösvalta pois luotaan työntävältä ?

    1. Setelinipun kanssa pelastamaan… Haasteen kovuus ja onnistuminen jää nähtäväksi – kulttuurimuutos on myös ISO haaste.

  2. Paikkaan olisi voinut ottaa myös todellisen tekijän, kuten Pallaksen Arto Jokinen, Jatkeen Hannu Anttonen tai Varten Jari Lehtinen.

    1. Oletan, että tämä oli sarkasmia…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat