Kokeile kuukausi maksutta

Ojala jättää SRV:n – Kokkila: ”Toimitusjohtaja vastaa hyvistä ja huonoista asioista”

Ongelmista kärsineen SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala jättää yhtiön ja yhtiön hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

Juha Pekka Ojala (Kuva: Sergey Grachev)

SRV:n toimitusjohtajana vuodesta 2015 toiminut Juha Pekka Ojala jatkaa toimitusjohtajana, kunnes uusi toimitusjohtaja on valittu. Rakennuslehdelle haastattelun antaneen SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkilan mukaan tavoitteena on, että  uusi toimitusjohtaja aloittaa kesälomien jälkeen.

Kokkila toteaa, että hyvässä yhteistyössä Ojalan kanssa päädyttiin toimitusjohtajan vaihtoon.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 10 kertaa

10 vastausta artikkeliin “Ojala jättää SRV:n – Kokkila: ”Toimitusjohtaja vastaa hyvistä ja huonoista asioista””

 1. Toivottavasti Kokkila löytää kaltaisensa tekijän, eikä haksahda mihinkään akateemiseen hömppään joita on tarjolla joka oksalla.

 2. SRV on aina ollut varsin tuulinen paikka, sillä talossa on noudatettu mies ja ääni periaatetta. Jokainen tietää kuka tuota ääntä käyttää. Toimitusjohtaja on mennyt vaihtoon 3-5 vuoden sisällä.

  Helsingin Sanomien haastattelussa Ilpo Kokkila sanoi, että nyt tarvitaan tuloksellista ja vahvaa talous- ja rahoitusosaamista ja tuloksen tekemiseen on painotettava enemmän kuin on nyt tehty.

  Tämä viittaisi siihen, että toimitusjohtaja katsotaan taas talon ulkopuolelta. Heikki Allonen tuli vuonna 2001 Metrasta (nykyisin Wärtsilä), Hannu Mikkonen 2003 Securitaksesta, Eero Heliövaara 2006 Pohjolasta, Jukka Hienonen 2010 Finnairista. Vain vuonna 2015 aloittanut JP Ojala tuli johtoon talon sisältä ja vain Allosella on hänen ohellaan rakennusalan koulutus.

  SRV:n murheenkryyniä on ollut Redi, mutta epävarmuustekijöitä on myös Venäjällä, jota varten Hienonen aikoinaan yhtiöön palkattiin. Kysymysmerkki on myös pieni omistusosuus Hanhikiven voimalaitoshankkeessa. Ainakaan toistaiseksi tuo panostus ei ole poikinut liikevaihtoa.

 3. Rotia tarvitaan, joten Hanskille olisi sopiva paikka. Mikäli rullaluistelulta ja rallilta ehtii.

 4. Leinonen olisi huonoin mahdollinen veto, mihin SRV:n tarttua. Kokkilan mukaan ”SRV:n tavoitteena on strategiansa mukaisesti vapauttaa tulevina vuosina taseestaan suuret kauppakeskushankkeet ja samalla kasvattaa uutta liiketoimintaa perusosaamiseensa tukeutuen. Tätä vaihetta ja SRV:n osaavaa henkilöstöä johtamaan haemme nyt uutta toimitusjohtajaa”.
  Leinonen ei ole tällainen toimitusjohtaja – uuden kasvattaminen on Hanskille täysin vierasta. Destian aikana hän kyllä sai karsittua kaikki rönsyt pois ja samalla liikevaihto tippui yli 200 me. Liiketulos ei kuitenkaan missään vaiheessa yltänyt kolmeen prosenttiin, mikä on uskomattoman huono suoritus yhtiölle, joka sai perustamisvaiheessa kaiken ilmaiseksi.
  Kun vielä ottaa huomioon Leinosen varsin rajallisen kyvyn johtaa ihmisiä, niin ei todellakaan ole mikään täydellinen avioliitto.

  1. Onhan Hanski ollut ihan oikeissa töissä ennen Destian kuntoutuskuuria. Luulisi että ”läheltä nähnyt” tietäisi.

   1. Kyllä on ollut ja tiedän, olin YIT:n palveluksessa samaan aikaan. Sieltäkin Leinoselle tuli lähtö, kun (taas kerran) meni sukset ristiin hallituksen kanssa.

  2. Ihan saman läheltä nähneenä, niin Leinonen sai muutamia sellaisia yllätyksiä käsiinsä jotka esti hyvin tehokkaasti liiketuloksen saamisen tavoitteisiin. Mm. yksi tasepommi taisi tehdä parinkymmenen miljoonan loven vuositulokseen, joka tuli noin viikkoa paria ennen vuoden päättymistä.

 5. Kyllä niitä tasepommeja tulee vastaan Srv:lläkin. Ja kuka ylipäänsä viitsii mennä kuuntelemaan isoänkyrän ääntä, jos ylipäänsä on jotain muuta työtä tarjolla? Ainakin Ek:n johdossa oli aivan tönkkö.

Viimeisimmät näkökulmat