Kokeile kuukausi maksutta

Saku Sipola Pohjolan Design-Talon toimitusjohtajaksi – yhtiön omistus vaihtui

Diplomi-insinööri Saku Sipola (s. 1968) on nimitetty muuttovalmiita omakotitaloja valmistavan Pohjolan Design-Talo Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi maaliskuun alusta alkaen. Sipola veti viime syksyyn asti usean vuoden ajan Rautaruukki Oyj:n rakentamisen liiketoimintaa. Maaliskuun alusta on myös toteutunut yrityskauppa, jossa Pohjolan Design-Talon omistus on siirtynyt Ruukki Group Oyj:ltä CapMan Oyj:n hallinnoimille rahastoille ja Design-Talon johdolle.

Diplomi-insinööri Saku Sipola (s. 1968) on nimitetty muuttovalmiita omakotitaloja valmistavan Pohjolan Design-Talo Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi maaliskuun alusta alkaen. Sipola veti viime syksyyn asti usean vuoden ajan Rautaruukki Oyj:n rakentamisen liiketoimintaa. Maaliskuun alusta on myös toteutunut yrityskauppa, jossa Pohjolan Design-Talon omistus on siirtynyt Ruukki Group Oyj:ltä CapMan Oyj:n hallinnoimille rahastoille ja Design-Talon johdolle.

image

CapManin senior partner ja Design-Talon hallituksen uusi puheenjohtaja Tuomo Raasio toteaa, että Sipolan tausta ja osaaminen sopivat hyvin yhtiöön.

Sipola työskenteli ennen Pohjolan Design-Taloa Rautaruukissa. Viiden ja puolen vuoden ajan Sipola vastasi Rautaruukin rakentamisen liiketoiminnasta. Viime lokakuussa Rautaruukki kuitenkin tarkisti strategiaansa ja toteutti samalla muutoksia johtajistoonsa ja rakentamisen liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi tuli Tommi Matomäki. Samassa yhteydessä Sipola siirtyi markkinoinnista, teknologiasta ja toimitusketjun hallinnasta vastaavaksi johtajaksi. Ennen Rautaruukkia Sipola oli YIT:n palveluksessa yhteensä 10 vuoden ajan lukuisissa eri tehtävissä. Sipola on edelleen myös rakennetun ympäristön strategisen huippuosaamisen keskittymän RYM Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja.

”Design-Talolla on vahva tuloksen tekemisen kulttuuri, ja näen merkittävänä vahvuutena yrityksen pitkäjänteisen valinnan keskittyä muuttovalmiisiin koteihin. Vuosien keskittymisen ja kehitystyön tuloksena Design-Talot ovat arvostettuja ja yrityksen toimintamallit hiottuja, mikä merkitsee asiakkaan kannalta luotettavuutta kodin hankinnan kaikissa vaiheissa. Merkittävää on sekin, että tarjoamme kaikki talomallimme myös matalaenergiataloina. Olen varma, että tämän vahvan pohjan ja osaamisen päälle voidaan rakentaa myös hieno tulevaisuus,” Sipola sanoo.

Johdolle viidennes Design-Talosta

Pääomasijoittaja CapMan ja Ruukki Group tiedottivat jo tammikuun loppupuolella, että ne ovat sopineet Pohjolan Design-Taloa koskevasta yrityskaupasta. Järjestelyssä Pohjolan Design-Talon johdolle tuli noin 20 prosentin osuus yhtiön osakkeista ja CapManin rahastot saivat noin 80 prosenttia osakkeista.

”Design-Talo sopii erinomaisesti CapManin sijoituskohteeksi. Yritys on kasvuhakuinen, innovatiivinen ja varsin kannattava. Olen vakuuttunut, että voimme yhdessä yhtiön ammattitaitoisen henkilöstön ja osaavan johdon kanssa kehittää ja laajentaa Design-Talon liiketoimintaa. Yrityksessä on tehty paljon työtä uusien tuotteiden ja liiketoiminta-alueiden kehittämiseksi”, Raasio perustelee vielä CapManin sijoitusta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Saku Sipola Pohjolan Design-Talon toimitusjohtajaksi – yhtiön omistus vaihtui”

  1. Toivottavasti yhtiön linja muuttuu merkittävästi aiempaa laillisempaan ja rehellisempään suuntaan.

  2. Minun tuttavapiirissä Oulun seudulla Design-talo on lähennä vitsi

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat