Kokeile kuukausi maksutta

Kestääkö Triplan jättimäinen kiinteistö avajaiset? – kenraaliharjoituksessa tyypillisiä uuden rakennuksen penikkatauteja

Ilmanvaihdon säädöt eivät olleet vielä kohdallaan ja vesijohtoverkostossa oli yksittäisiä ongelmia Triplan kutsuvierastilaisuudessa.

Triplan kauppakeskuksen avajaiset keräsivät runsaasti väkeä torstaiaamuna. Kuvat: Teppo Kuittinen

Kauppakeskus Mall of Tripla avaa ovensa tänä aamuna. Samalla valtava kiinteistö joutuu kovaan testiin. Ennen kaikkea talotekniikka tulee olemaan koetuksella avajaisissa.

Triplassa on poikkeuksellisen suuri määrä talotekniikkaa. Sen ansiosta kauppakeskukselle on myönnetty korkein, LEED Platina -tason kansainvälinen ympäristösertifiointi. Sertifioinnin saamiseen vaikuttivat erityisesti kauppakeskuksen energiatehokkuutta edistävät ja ympäristön huomioon ottavat rakentamisen ratkaisut. Kauppakeskuksen energiankulutus ja puhtaan veden kulutus ovat noin 40 prosenttia alhaisempia kuin vastaavien uudisrakennuksien yleensä.

Sairaaloissa on myös paljon talotekniikkaa. Sairaalarakentajat tietävät, että monimutkaisen talotekniikan säätäminen vaatii valtavasti työtä ja aikaa. Triplassa on varmasti säädetty jo pitkään talotekniikkaa, mutta lopulliset säädöt on pakko tehdä vasta kun rakennuksen käyttö on alkanut.

Keskiviikkoiltana Triplassa vietettiin eräänlaista kenraaliharjoitusta, kun tuhannet kutsuvieraat pääsivät shoppailemaan, syömään ja juomaan kauppakeskuksen kaupoissa, ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa. Samalla ensimmäiset uuden rakennuksen penikkataudit tulivat esille.

Tietyissä osissa kauppakeskusta oli todella kylmä. Varsinkin alimmalla tasolla kylmä ulkoilma pääsi puhaltamaan sisälle todella hyytävästi. Myös tietyissä osissa kauempana ulko-ovista oli vilpoiset oltavat. Lisäksi ainakin yhdessä ravintolassa ilmanvaihdon säädöt eivät olleet vielä kohdallaan, sillä ravintolaan tulvi naapuriravintolan aromit.

Myös vesijohtoverkostossa oli ongelmia. Ainakin yhdessä ravintolassa vesipiste oli käyttökiellossa, koska siitä tuli pelkkää kuumaa vettä. Lisäksi vessoissa yksittäiset vesihanat eivät toimineet.

Moni avajaispäivän asiakas käveli Triplan kauppakeskukseen Pasilan uuden aseman kautta.

Nähtäväksi jää, saadaanko keskiviikkoillan pienet ongelmat ratkaistua jo ennen kuin kauppakeskus aukeaa suurelle yleisölle tänään. Yleisesti ottaen rakennus näytti olevan valmis ja toimiva jo kenraaliharjoituksessa. Osassa kauppoja asennettiin vielä hyllyjä ja muutama ravintola ei ollut vielä auki keskiviikkoiltana. Viimeisiä rakentamisen jälkiä raaputeltiin lattioilta syrjäisemmissä kohdissa.

Twitterissä puolestaan on kyselty pyöräilijöiden palveluista:

Triplan pyörähotelli aloitti toimintansa muun kauppakeskuksen mukana. Palvelua pyörittävän Vapaus-yrityksen nettisivuilla on julkistettu pyörähotellin hinnat. Lue juttumme klikkaamalla tästä.

Pasilan uudelle asemalle pääsi suoraan laitureilta avajaispäivänä.

Juttua päivitetty avajaispäivän mittaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kestääkö Triplan jättimäinen kiinteistö avajaiset? – kenraaliharjoituksessa tyypillisiä uuden rakennuksen penikkatauteja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat