OP Ryhmä myi jättikaupassa Vallilan kiinteistönsä lähes sadan miljoonan voitolla

OP Ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta on myynyt Vallilan kiinteistönsä eteläkorealais-suomalaiselle sijoittajaryhmälle. Kiinteistö käsittää korttelin, joka sijaitsee Helsingissä osoitteessa Gebhardinaukio 1.

OP:n Vallilan kiinteistö Teollisuuskadun suunnasta.

Kiinteistön ostaneeseen sijoittajaryhmään kuuluvat Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, NH Investment & Securities (NHIS) ja Shinhan Investment Corp.

Kaupan arvo oli 480 miljoonaa euroa. OP Ryhmä kirjaa kaupasta noin 97 miljoonan euron myyntivoiton vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen tulokseen.

Kiinteistö valmistui kokonaisuudessaan vuonna 2017. Kiinteistön vuokrattava kokonaispinta-ala on 74150 neliömetriä, ja se tarjoaa työskentelytilat noin 6000 ihmiselle. Kiinteistön vuokralaisina toimivat OP Osuuskunta sekä Senaatti-kiinteistöt (Verohallinto).  OP Ryhmä jatkaa toimintaansa kiinteistössä vuokralaisena pitkäaikaisella sopimuksella.

”Vallilan kiinteistön myynti ja takaisinvuokraus pienentää merkittävästi OP Ryhmän kiinteistöriskiä ja parantaa vakavaraisuutta. Lisäksi se vapauttaa pääomia liiketoiminnan kasvattamiseen ja korvaa ulkoista varainhankintaa. Ajankohta myynnille oli nyt otollinen pitkien korkojen ja kiinteistösijoittajien nettotuottovaatimusten ollessa ennätysalhaisella tasolla”, OP Ryhmän talous- ja rahoitusjohtaja Vesa Aho kertoo tiedotteessa.

”Pitkäaikainen tasainen vuokrakassavirta sopii hyvin kiinteistösijoitussalkkuumme nykyisessä nollakorkojen ympäristössä. Iso, nykyaikainen toimitila keskellä kehittyvää Kalasataman ja Pasilan akselia on myös linjassa strategiaamme, jonka mukaan keskitymme omistamaan toimitiloja keskeisiltä paikoilta hyvien kulkuyhteyksien ääreltä”, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi sanoo.

”Sijoitamme kiinteistöihin sekä suoraan että rahastojen ja yhteissijoitusten kautta. Se, että toimimme sijoittajaryhmänä samanhenkisten sijoittajien, kuten NHIS:n ja Shinhan Investmentin kanssa mahdollistaa sen, että voimme hankkia Vallilan toimistokampuksen kaltaisia merkittäviä kiinteistöjä. Olemme sijoittaneet yhteissijoitusten kautta useisiin toimisto- ja vähittäiskaupan kiinteistöihin Euroopassa, kuten Taunus Turmin tornitaloon Frankfurtissa ja Skärholmen Centrum -kauppakeskukseen Tukholmassa”, Tomperi jatkaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “OP Ryhmä myi jättikaupassa Vallilan kiinteistönsä lähes sadan miljoonan voitolla”

Jätä kommentti