Kokeile kuukausi maksutta

Ihku-allianssi kutsuu infrasuunnittelijat kehitystyöhön

Palvelu vähentää suunnittelijoiden manuaalista työtä ja paljastaa, mistä rakennusosien kustannukset todella muodostuvat.

Tarkempi ja ajantasaisempi kustannustieto auttaa myös tilaajatahoja päätöksenteossa ja rahoituksen kohdentamisessa.

Infra-alan kustannusrakennetta avaavan Ihku-laskentapalvelun kehittäminen on edennyt toteutusvaiheeseen. Samalla myös työkalun tulevat käyttäjät eli alan suunnittelijat halutaan mukaan kehitystyöhön.

”Tavoitteenamme on, että konsulttikenttä pääsee kommentoimaan ja vaikuttamaan järjestelmän kehittämiseen jo toteutusvaiheessa”, Ihku-allianssin projektipäällikkö Timo Ruoho Civilpoint oy:stä kertoo.

Ihku-laskentapalvelun tarkoituksena on tuottaa luotettavat kustannusarviot läpinäkyvästi infrahankkeiden suunnitteluvaiheisiin. Tarpeen mukaan järjestelmä tulee palvelemaan myös toteutus- ja ylläpitovaiheita.

Palvelu vähentää suunnittelijoiden manuaalista työtä ja paljastaa, mistä rakennusosien kustannukset todella muodostuvat. Tarkempi ja ajantasaisempi kustannustieto auttaa myös tilaajatahoja päätöksenteossa ja rahoituksen kohdentamisessa.

Väylän lisäksi hankkeessa ovat tilaajina Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Jyväskylän kaupungit.

”Haluamme helpottaa suunnittelijoiden ja konsulttien työtä luomalla automatiikkaa projektien kustannussuunnitteluun ja -arviointiin. Tietomallinnus sekä tiedonsiirto suunnitteluohjelmistojen ja kustannuslaskennan välillä parantaa koko suunnitteluprosessia”, kertoo Ihku-allianssin tuoteomistaja Ari Huomo Väylävirastosta.

Ihku-allianssin kehitystyötä ja osallistumismahdollisuuksia esitellään 3.3.2020 Pasilassa järjestettävässä infotilaisuudessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ihku-allianssi kutsuu infrasuunnittelijat kehitystyöhön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat