Espoon uusi osayleiskaava visioi 60 000 uutta kotia ja 11 000 työpaikkaa

Uusia paikalliskeskuksia aiotaan synnyttää Viiskorpeen, Histaan ja Myntinmäkeen. Ämmässuolle sommitellaan ekoteollisuusaluetta.

Espoon keski-ja pohjoisosia koskeva yleiskaavaehdotus vuoteen 2050 on valmis. Kasvu Espoon eteläosissa ja metron varrella jatkuu, mutta sitä tuodaan tulevina vuosina myös pohjoisempiin kaupunginosiin ja etenkin radan varteen.

Noin 170 neliökilometrin laajuinen kaava-alue muodostaa yli puolet Espoon maapinta-alasta. Alueelle on sommiteltu koteja lähes 60 000 uudelle asukkaalle. Uusia työpaikkoja pitäisi olla vuoteen 2050 mennessä noin 11 000.

Uudessa yleiskaavesityksessä Espoota kehitetään viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunkina. Niistä kaava-alueella sijaitsee Espoon keskus. Kalajärvi on alueen paikalliskeskus, ja uusia keskuksia aiotaan synnyttää Viiskorpeen, Histaan ja Myntinmäkeen.

Kasvu tukeutuu raideliikenteeseen, joten kaupunkirata Kauklahteen sekä Espoo-Salo -oikorata ovat tärkeitä hankkeita. Yleiskaava mahdollistaa lähijunaliikenteen Histan ja Myntinmäen uusiin keskuksiin sekä Pitkäjärven länsipään ylittävän, matka-aikoja lyhentävän joukkoliikennesillan rakentamisen, kaupungin tiedotteessa listataan.

Lommilan ja Kehä III:n aluetta vahvistetaan osana metropolialueen elinkeinovyöhykettä. Muita työpaikka-alueita ovat muun muassa Ämmässuon seutu, jonne aiotaan saada kierrätystoimintaan perustuva ekoteollisuusalue.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon uusi osayleiskaava visioi 60 000 uutta kotia ja 11 000 työpaikkaa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat