Olympiastadionin Mondon asennus oli millintarkkaa työtä – korona viivästytti italialaista asennusryhmää

Lauantaina uudelleen avattavan Helsingin Olympiastadionin perusparannuksen ja uudistamisen viimeisiä työvaiheita oli urheilupäällysteiden asennus. Koronakevään ja sateisen alkukesän aiheuttamista viivytyksistä huolimatta valmista tuli määräaikaan mennessä.

 

Mondot asennetaan 15 metrin pituisissa rullissa liimaamalla kukin kaista alustaan polyuretaaniliimalla. Kaikki saumat yhtyvät 1,22 metriä leveisiin saumoihin. (Kuva: Paul Nieminen/Spesifix oy)
Yksityiskohdiltaan tarkoin varjellun reseptin mukaisesti tekokumin ja luonnonkumin seoksesta Italiassa valmistettava Mondo-päällyste on vakiinnuttanut tällä vuosituhannella asemansa suosituimpana yleisurheilun suorituspaikkojen päällysteenä. Helsingin Olympiatadionilla Mondon käytöstä on kokemuksia parinkymmenen vuoden ajalta. Aiemmin yleisurheilussa suosituimpia olivat polyuretaani- ja tartan-päällysteet.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olympiastadionin Mondon asennus oli millintarkkaa työtä – korona viivästytti italialaista asennusryhmää”

Viimeisimmät näkökulmat