Kokeile kuukausi maksutta

NCC ostaa ja peruskorjaa arvotalon Helsingin ydinkeskustassa

KY-talon peruskorjauksen on määrä valmistua vuonna 2023.

Tällä hetkellä rakennuksessa on neljä ravintolaa, toimistohotelli ja opiskelijoiden tapahtumatiloja. Kuva: Julio H. Orduña Sánchez, OlaDesign

NCC ostaa Helsingin ydinkeskustassa Pohjoisella Rautatiekadulla sijaitsevan Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan talon (KY-talo) KY-säätiöltä.

Rakennuksessa aloitetaan vuonna 2021 laajamittainen peruskorjaushanke. Rakennus puretaan ensin rungolleen ja sen sisätilat uusitaan kokonaisuudessaan. Peruskorjaus valmistuu vuonna 2023.

”NCC:llä on vahvaa kokemusta vanhojen arvokiinteistöjen kunnostamisessa uuteen loistoon perinteitä arvostaen. Tällaisella historialla varustettua uutta toimitilaa keskellä ydinkaupunkia ei muita löydy”, NCC:n kiinteistökehittäjä Matti Partanen sanoo.

Seitsenkerroksisen rakennuksen pohjakerrokseen tulee liiketiloja ja uusi sisääntuloaula. Kellariin on alustavasti suunniteltu kokoontumistilaa mahdollisesti opiskelijoiden käyttöön. Muihin kerroksiin saneerataan toimitiloja.

KY-talo kuuluu valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön. Sota-aikana vuonna 1941 valmistuneessa on vuosikymmenten varrella ollut erilaista liiketoimintaa sekä asuntoja. Tällä hetkellä rakennuksessa on neljä ravintolaa, toimistohotelli ja opiskelijoiden tapahtumatiloja, mutta suurin osa rakennuksen toimistotiloista on tyhjillään ja rakennuksen talotekniset järjestelmät ovat pitkälti käyttöikänsä lopussa.

Rakennuksen peruskorjaus toteutetaan BREEAM-ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Tavoitteena on Excellent-taso.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “NCC ostaa ja peruskorjaa arvotalon Helsingin ydinkeskustassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat