Kokeile kuukausi maksutta

Havator ja Metsä Fibre tekivät esisopimuksen Kemin tehtaan nostotöistä

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Torniosta lähtöisin oleva nostopalveluyhtiö Havator ovat solmineet esisopimuksen Kemin biotuotetehtaan rakennusaikaisista työmaanostoista.

Kokonaispalvelusopimus kattaa rakennusaikaisten nostotöiden ohella erilaisia erikoiskuljetuspalveluita mukaan lukien nostojen suunnittelun ja asiantuntijapalvelut koko biotuotetehtaan rakentamisen ajaksi noin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi. Päätösvalmius Kemin biotuotetehtaan 1,5 miljardin investoinnista on tämän hetken käsityksen mukaan mahdollista saavuttaa alkuvuonna 2021.

”Edellytämme kumppaneiltamme sitoutumista projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, aikataulun kuin laadun suhteen, ja Havatorilla nämä asiat ovat kunnossa. Yhtiö on jo pitkään ollut Kemin tehdasalueemme nostotöiden luottotoimittaja ja toimittanut esimerkiksi Äänekosken biotuotetehtaamme rakennusaikaiset nostoratkaisut”, biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä sanoo tiedotteessa.

Työmaalla tullaan käyttämään useita erikokoisia ja erityyppisiin nostoihin soveltuvia nostureita, muun muassa ajoneuvonostureita sekä tela-alustaisia nostureita. Elementtien ja laitteisto-osien siirtoihin käytetään esimerkiksi itsekulkevia moduulilavetteja eli niin sanottuja SPMT-lavetteja.

”Saamme tehokkaasti mobilisoitua kalustoa paitsi paikallisvarikoiltamme pohjoisesta, myös tarpeen mukaan etelämmästä ja jopa Ruotsin puolelta”, Havatorin toimitusjohtaja Christoffer Landtman sanoo.

Kemin biotuotetehdasprojektin kotimaisuusasteen arvioidaan nousevan korkeaksi. Äänekosken biotuotetehdasprojektissa se oli 70 prosenttia. Kemin biotuotetehtaan mahdollisen rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan lähes 10000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehtäisiin Kemissä. Rakennusvaiheen aikana työntekijöitä arvioidaan kaikkiaan olevan yhteensä noin 15000.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Havator ja Metsä Fibre tekivät esisopimuksen Kemin tehtaan nostotöistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat