Stark siirtyy yhdeltä pääomasijoittajalta toiselle

Luxemburgissa pääkonttoriaan pitävä pääomasijoitusyhtiö CVC Capital Partners on allekirjoittanut sopimuksen rakennustarvikeketju Stark-konsernin ostosta. Myös myyjäosapuoli on pääomasijoittaja.

Starkin konevuokraamo Turun Skanssissa.

Ennen nyt tehtyä kauppaa Stark-konserni oli ollut huhtikuusta 2018 saakka amerikkalaisen pääomasijoittaja Lone Star Fundsin tytäryhtiön omistuksessa.

”Yhteistyömme Lone Starin kanssa on ollut erinomaista, ja he ovat olleet merkittävässä roolissa mahdollistamassa viime vuosien vahvan kehityksen. Näemme edelleen laajentumismahdollisuuksia, niin kasvamalla orgaanisesti kuin tekemällä lisäarvoa luovia yrityskauppoja niillä markkinoilla, joilla toimimme. Tunnemme CVC:n erittäin hyvin ja uskomme hyötyvämme heidän alan asiantuntemuksestaan ja strategisista näkemyksistään. En voisi kuvitella parempaa omistajaa Stark-konsernille”, konsernin toimitusjohtaja Søren P. Olesen sanoo tiedotteessa.

”Tuleva omistaja, CVC, tuntee meidät ja toimialamme erittäin hyvin. Heidän omistuksessaan on hyvä lähteä jatkamaan strategiamme toteutusta, joka on jo osoittanut vahvuutensa viime vuosina. Keskitymme jatkossakin palvelemaan erityisesti ammattimaisesti rakentavia ja remontoivia asiakkaitamme”, Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi kertoo.

”Olemme seuranneet Stark Groupia tarkasti useita vuosia. Olemme olleet erittäin vaikuttuneita yhtiön liiketoiminnan kehityksestä ja ihmisistä toiminnan takana”, CVC:n johtaja Christoffer Sjøqvist puolestaan sanoo.

CVC tosiaan tuntee Starkin jo entuudestaan, sillä tämä jättimäinen pääomasijoitusyhtiö osti jo vuonna 2003 tanskalaisen Danske Traelast A/S:n (DT), joka puolestaan oli ostanut suomalaisen Starckjohann-Telkon Starkki-toimialan vuonna 2000. Brittiläinen Wolseley ltd kuitenkin osti DT-yhtiön vuonna 2008, ja vuonna 2018 Wolseleysta Fergusoniksi nimensä vaihtanut pörssiyhtiö myi Stark Groupin pääomasijoitusyhtiö Lone Star Fundsille.

Nyt tehdyn kaupan voimaantulo edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja viranomaishyväksyntöjä, ja se odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä. Kauppahintaa tai muita kaupan ehtoja ei julkisteta.

Stark-konsernin pääkonttori sijaitsee Tanskassa. Sillä on yhteensä yli 400 toimipaikkaa Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa. Konsernin suomalaisella tytäryhtiöllä Stark Suomi oy:llä on 26 rakennustarvikeliikettä ja noin 1000 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Stark siirtyy yhdeltä pääomasijoittajalta toiselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat