Kokeile kuukausi maksutta

Finnpark valitsi YIT:n Tampereen asemakeskuksen kehittäjäkumppaniksi

Alueen asemakaavoituksen arvioidaan valmistuvan keväällä 2022. Rakentamaan päästäisiin aikaisintaan vuonna 2023.

Havainnekuva Tampereen suunnitteilla olevasta asemakeskushankkeesta.

Finnpark on valinnut YIT:n yhteistyökumppanikseen omistamansa Tampereen asemakeskuksen kehittämisessä ja toteuttamisessa.

Alustavissa viitesuunnitelmissa Finnparkin asemakeskuksen alueelle on suunniteltu kaksi asuintornitaloa, kaksi asuinlamellitaloa sekä näiden yhteyteen sijoittuvia liike- ja toimistomassoja. Asema-alueen kaavamuutos on parhaillaan käynnissä.

Seuraavaksi yritykset ryhtyvät hiomaan alueen toiminnallista konseptia sekä siihen liittyviä kortteli- ja suunnitelmaratkaisuja, joita voidaan hyödyntää kaavoitus- ja hankekehitysvaiheissa. Tavoitteena on kehittää alueelle toimiva, toteuttamiskelpoinen kokonaiskonsepti, joka ottaa huomioon asiakasnäkökulman sekä asemakeskuksen roolin kaupunkirakenteessa.

”Asemakeskus on koko Tampereen näkökulmasta erittäin merkittävä hanke ja siihen liittyy suuria odotuksia. On hienoa saada hankkeeseen kumppaniksi toimija, jolla on näyttöjä vastaavista suurhankkeista sekä vaadittavaa osaamista kehittämiseen, Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila sanoo YIT:n tiedotteessa.

Alueen keskeisen sijainnin vuoksi hankkeen ennakkosuunnittelu on tehtävä erityisen huolellisesti. Hanke sijaitsee junaradan välittömässä läheisyydessä ja liikenteen solmukohdassa sekä pitää sisällään korkeaa rakentamista.

”Asemakeskus on innostava monista syistä. Se on kaupunkikehityksen ehdottomia ykköshankkeita sijaintinsa ja kehityspotentiaalinsa ansiosta”, YIT:n kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen sanoo.

Asemakeskusalueen kaavoitusvaihe kestää arviolta kevääseen 2022 asti ja alueen rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2023.

Juttua muokattu 5.5. klo 14.12: Korjattu Finnparkin toimitusjohtajan nimi Antti Marttilaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finnpark valitsi YIT:n Tampereen asemakeskuksen kehittäjäkumppaniksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat