Kokeile kuukausi maksutta

HSY, Vantaa ja Tampereen yliopisto tutkivat joustoasuntoja – virtuaalinäyttöihin haetaan vapaaehtoisia

Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa  aiheesta uutta tietoa ja lisätä samalla myös rakennuttajien kiinnostusta joustavia asuinkerrostaloja kohtaan.

Tutkimus toteutetaan kyselyillä sekä virtuaalisilla asuntonäytöillä. Tutkimukseen voi ilmoittautua mukaan toukokuun puoliväliin saakka. (Kuva: Kari Tervo)
Kuuntele juttu

Tampereen yliopisto, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja Vantaan kaupunki käynnistävät tutkimuksen, jossa selvitetään elämäntilanteen mukaan muunneltavien asuntojen toteutusmahdollisuuksia.

Suomessa tällaisia asuntoja rakennetaan vielä harvakseltaan ja markkinoilla on tarjolla lähinnä toisiinsa yhdistettäviä asuntoja ja uuslofteja. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa  aiheesta uutta tietoa ja lisätä samalla myös rakennuttajien kiinnostusta joustavia asuinkerrostaloja kohtaan.

Tutkimus on osa Circular Construction In Regenerative Cities -hanketta, joka on kansainvälinen rakentamisen kiertotalouteen keskittyvä hanke. CIRCuIT-hankkeessa ovat Suomesta mukana Tampereen yliopisto, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Vantaan kaupunki, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Ramboll Finland ja Umacon.

Tutkimusta varten etsitään pariskuntia, perheitä ja kaveriporukoita. Koehenkilöiden mielipiteitä asuntoratkaisuista kerätään etukäteishaastatteluiden ja virtuaalisten asuntonäyttöjen avulla. Virtuaaliset asuntonäytöt toteutetaan Vantaan kaupungin 3D-cave-tilassa Tikkurilassa. Testikohteena on Helsingin Verkkosaareen rakennettava kerrostalo.

Testaajaksi voi hakea 16.5.2021 saakka osoitteessa hsy.fi/asuntotutkimus.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HSY, Vantaa ja Tampereen yliopisto tutkivat joustoasuntoja – virtuaalinäyttöihin haetaan vapaaehtoisia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat