Kokeile kuukausi maksutta

Caverion paransi merkittävästi kannattavuuttaan

Caverion pystyi parantamaan kannattavuuttaan huhti-kesäkuussa.

Caverion pystyi parantamaan kannattavuuttaan huhti-kesäkuussa.

Caverionin liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 545,1 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 518,5 miljoonaa euroa. Kasvua kertyi 5,1 prosenttia. Kasvu syntyi erityiseti Palvelut-liiketoiminnan vahvan orgaanisen kasvun ansiosta. Orgaaninen kasvu oli 3,3 prosenttia. Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 10,1 prosenttia,

Yhtiön kannattavuus parani merkittävästi edellisvuoteen verrattuna. Kohennus syntyi liikevaihdon kasvun sekä aikaisemmin tehtyjen tehokkuus- ja tuottavuusparannusten ansiosta. Kuten ensimmäiselläkin vuosineljänneksellä, kannattavuuden kasvu oli peräisin sekä Palvelut- että Projektit-liiketoiminnasta.

Yhtiön käyttökate oli 33,2 (18,5) miljoonaa euroa eli 6,1 (3,6) prosenttia liikevaihdosta. Operatiivinen rahavirta ennen rahoituseriä ja veroja oli -3,4 (48,2) miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos oli 0,06 (0,01) euroa osakkeelta.

Yhtiön väliaikaisen toimitusjohtajan Mats Paulssonin mukaan koronapandemian vaikutukset alkoivat vähitellen heikentyä vuosineljänneksen aikana. Tästä huolimatta yhtiössä ollaan edelleen hieman varovaisia pandemian suhteen, sillä arvaamattomia virusmuunnoksia ja uusia pandemian aaltoja voi edelleen ilmetä.

Tammi-kesäkuun tilauskanta oli 1 789,0 (1 739,7) miljoonaa euroa ja kasvua edellisvuoteen kertyi 2,8 prosenttia. Palveluiden tilauskanta kasvoi 10,7 prosenttia.

Alkuvuoden liikevaihto pysyi likipitäen ennallaan ja oli 1 060,4 (1 060,1) miljoonaa euroa. Orgaaninen kasvu oli -1,1 prosenttia. Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 3,9 prosenttia.
Käyttökate parani merkittävästi 62,6 (44,7) miljoonaan euroon ja oli 5,9 (4,2) prosenttia liikevaihdosta.

Liikevoittoa kertyi vuoden ensimmäisellä puolikkaalla 24,9 (11,5) miljoonaa euroa ja oli 2,3 (1,1) prosenttia liikevaihdosta. Osakekohtainen tulos oli 0,11 (0,02) euroa osakkeelta.

”Suorituksen parantuminen toisella vuosineljänneksellä vastaa suunnitelmiamme. Molemmat liiketoimintayksiköt paransivat kannattavuuttaan. Olen erityisen tyytyväinen viimeaikaiseen edistymiseen Teollisuuden, Saksan, Norjan ja Ruotsin divisioonissa”, Paulsson sanoo tulostiedotteessa.

Paulssonin mukaan palveluiden myönteinen kehitys jatkui ja suoritus oli vahvalla tasolla. Lisäksi elinkaarihankkeiden kysyntä lisääntyi erityisesti asiakkaiden kestävää kehitystä edistävissä palveluissa.

”Projekteissa markkinakysyntä pysyi edelleen matalammalla tasolla, vaikka markkinan tasaantumisesta oli selviä merkkejä vuosineljänneksen loppua kohden. Olemme toistaiseksi sopeutuneet hyvin materiaalihintojen nousuun, jolla on vaikutusta erityisesti Projektit-liiketoimintaamme. Jatkoimme parhaiden käytäntöjen käyttöönottoa ja liiketoiminnan suorituksen parantamista Projekteissa. Viimeisen jäljellä olevan suuren riskiprojektin loppuun saattaminen kestää todennäköisimmin vuoden loppuun asti.”

Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi valittu tanskalainen Jacob Götzsche aloittaa työssään elokuun aikana.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion paransi merkittävästi kannattavuuttaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat