Sähköisen liikenteen professuuri Lahteen – yhteistyössä mukana 30 yritystä

Uuden professuurin ja maisteriohjelman tavoitteena on varmistaa, että Suomeen saadaan tarpeeksi tutkimuksen sekä koulutuksen kautta syntyvää sähköisen liikenteen osaamista.

Suomeen tarvitaan lisää sähköistyvän liikenteen osaamista ja tutkimusta. Pelin avaa LUT-yliopisto.

LUT-yliopisto perustaa ensimmäisenä Suomessa sähköisen liikenteen professuurin sekä siihen liittyvän uuden maisteriohjelman Lahteen. Ne toteutetaan yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

Uuden professuurin ja maisteriohjelman tavoitteena on varmistaa, että Suomeen saadaan tarpeeksi tutkimuksen sekä koulutuksen kautta syntyvää sähköisen liikenteen osaamista. Tärkeänä tavoitteena on myös tuoda tuorein tutkimustieto yritysten käyttöön ja luoda tulevaisuuden työpaikkoja.

Lahdessa toimii merkittävä sähköisen liikenteen klusteri, jossa on mukana yli 30 yritystä. Talo- ja teollisuustekniikan asiantuntijayritys LSK Group on aktiivinen toimija klusterissa sekä yksi professuurin rahoittajista.

LSK:n toimitusjohtaja Perttu Ryynänen toimii myös Lahden seudun sähköisen liikenteen klusterin johtoryhmän puheenjohtajana.

”Liikenteen sähköistyminen sekä kiinteistöjen älykkyys ja energiatehokkuus linkittyvät vahvasti ilmastonmuutoksen torjuntaan. Tämä luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia niille, jotka ovat valmiita kehittämään olemassa olevaa osaamistaan. LUT-yliopiston sähköisen liikenteen uusi professuuri ja maisteriohjelma ovat merkittävä askel koko alan kehittämiseksi Suomessa”, kommentoi Ryynänen tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköisen liikenteen professuuri Lahteen – yhteistyössä mukana 30 yritystä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat