Kokeile kuukausi maksutta

Rejlersille urakka ydinvoimalan työmaalta – suunnittelee sisäverkot Hanhikiven tuki- ja apurakennuksiin

Hanhikiven ydinvoimalan apu- ja tukirakennuksiin rakennettava Virve 2,0 on uutta teknologiaa hyödyntävä, tulevaisuuden standardit täyttävä kanava viranomaisviestintään.

Rejlersin palvelupäällikkö Jouni Pekosen mukaan sisäverkon suunnittelun osalta Hanhikiven tuki- ja apurakennukset ovat tyypillisiä energiatehokkaiksi rakennettuja toimistorakennuksia. (Kuva: Rejlers)

Pyhäjoelle rakennettavan Hanhikivi 1 – ydinvoimalan infrastruktuurin sekä tuki- ja apurakennuksien työmaat ovat käynnissä.

Rejlers suunnittelee rakennuksiin tulevaisuuden sisäverkkoja, jotka mahdollistavat muun muassa uuden viranomaisverkko Virve 2,0:n palvelut ja luotettavan kuuluvuuden kaikissa olosuhteissa.

Hanhikiven ydinvoimalan apu- ja tukirakennuksiin rakennettava Virve 2,0 on uutta teknologiaa hyödyntävä, tulevaisuuden standardit täyttävä kanava viranomaisviestintään.

Rejlersin palvelupäällikkö Jouni Pekosen mukaan sisäverkon suunnittelun osalta Hanhikiven tuki- ja apurakennukset ovat tyypillisiä energiatehokkaiksi rakennettuja toimistorakennuksia. Ne kuitenkin vaativat sisäkuuluvuuksien varmistamiseksi koko rakennuksen sisätilat kattavat sisäantenniverkot.

”Virven kuuluvuuden lisäksi tulee ottaa huomioon myös kaupallisten operaattoreiden kuuluvuustarpeet. Rakennuksissa toteutetaan kaikki verkot, jotka palvelevat Virven lisäksi myös kaupallisten operaattoreiden tarpeita”, Pekonen selvittää.

Uudet Virve 2.0 -palvelut ovat osittain valmiita käyttöönotettaviksi jo 2022. Nykyinen Virve 1.0 toimii rinnalla ainakin vuoteen 2025.

Virve-taajuuksia hallinnoi ja sen häiriöttömästä toiminnasta vastaa valtion erityistehtäväyhtiö Erillisverkot.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rejlersille urakka ydinvoimalan työmaalta – suunnittelee sisäverkot Hanhikiven tuki- ja apurakennuksiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat