Kokeile kuukausi maksutta

Talotekniikka-allianssit tekevät kaikista urakoitsijoista tasavertaisia – tiivis yhteistoiminta pitää motivaation korkealla

Suunnittelun ja toteutuksen ytimeen vievä talotekniikka-allianssi muuttaa tate-urakoitsijoiden maailmaa.

Sähköasentaja Janne Markkanen asennustöissä Laptin sairaalatyömaalla Kuopiossa. Kuva: Pentti Vänskä

Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden terminaali 2:n laajennus- ja muutoshankkeessa tehdään monella tavalla pienimuotoista historiaa, sillä allianssiprojektina toteutetussa hankkeessa on pääallianssin rinnalla omat allianssinsa talotekniikalle ja infralle. Yhteistoiminnallisuuden ajurina tilaajan roolissa on ollut lentoasemayhtiö Finavia.

Talotekniikassa on tehokkaasti käytetty hyväksi varhaisen vaiheen yhteistyömallina allianssia. Suunnittelu ja tuotanto on saatu integroitua ja yhteistyö sujumaan ketterämmin ja joustavammin tavanomaisempiin hankkeisiin verrattuna. Tavallisempaa on kuitenkin se, että talotekniikkaväki ei yleensä ”pääse” riittävän ajoissa yhteistyöhön tai allianssien ytimeen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talotekniikka-allianssit tekevät kaikista urakoitsijoista tasavertaisia – tiivis yhteistoiminta pitää motivaation korkealla”

Viimeisimmät näkökulmat