Kokeile kuukausi maksutta

Valtion sijoitusyhtiö Tesi ja Onvest lähtivät omistajiksi Puurakentajiin

Perheyhtiö Onvest ja valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi ovat hankkineet omistusosuuden massiivipuurakentamiseen erikoistuneesta Puurakentajat Group oy:stä.

Kuuntele juttu

Kaupan toteuduttua Onvestin omistus Puurakentajista on 27,91 prosenttia ja Tesin omistus 14,29 prosenttia. Puurakentajien mukaan kyseessä oli pääosin suunnattu anti, jolla valtaosa uusien omistajien sijoituksesta tuli yhtiön käyttöön. Lisäksi jotkut pienosakkaat luopuivat järjestelyssä omistuksistaan.

”Tämän kaupan myötä pääsemme rakentamaan Onvestille uutta puurakentamisen tukijalkaa. Näemme, että Puurakentajien tulevaisuuden visio vastaa erinomaisesti Onvestin arvomaailmaa ja liiketoimintamme strategiaa”, Onvestin hallituksen puheenjohtaja Maria Toivanen sanoo tiedotteessa.

”Tesillä puurakentaminen on tunnistettu kasvualueeksi, jossa on mahdollisuus saavuttaa paljon positiivista vaikuttavuutta. Massiivipuuratkaisujen käyttö kehittää vastuullisuutta rakentamisen arvoketjussa sekä lisää puunjalostusarvoa Suomessa. Haluamme olla tukemassa koko puurakentamisen ekosysteemin kasvua lisäämällä kotimaisia teollisia investointeja. Puurakentajat on massiivipuurakentamisen edelläkävijä Suomessa ja saa nyt pitkäjänteiset omistajat tukemaan yhtiön kasvua”, Tesin sijoituspäällikkö Esa Koponen puolestaan sanoo.

Puurakentajat on vuodesta 2006 rakentanut pientaloja, kerrostaloja sekä muun muassa kouluja ja päiväkoteja. Puurakentajat uskoo, että omistusrakenteen muutosten johdosta yhtiö pääsee kehittämään voimakkaasti kasvavan liiketoimintansa uudelle tasolle.

”Massiivipuurakentamisella on nyt kova kysyntä. Kuluttajat arvostavat yhä enemmän ekologisia ja terveellisiä asumismuotoja. Samalla viranomaisten ympäristövaatimukset kiristyvät tavalla, joka suosii puurakentamista. Meillä on nyt erinomaiset edellytykset vastata tähän kysyntään Onvest ja Tesi osaavina omistajinamme”, Puurakentajien toimitusjohtaja Mikko Leino kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtion sijoitusyhtiö Tesi ja Onvest lähtivät omistajiksi Puurakentajiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat