Kokeile kuukausi maksutta

SRV antoi tulosvaroituksen – taustalla Tampereen Areenan urakka ja Pearl Plaza

SRV Yhtiöt on alentanut operatiivisen liikevoiton ohjeistustaan vuodelle 2021.

Kuva: SRV

Yhtiön aiemmin antama koko vuotta 2021 koskeva arvio 16–21 miljoonan euron operatiivisesta liikevoitosta ei toteudu. Uuden arvion mukaan operatiivinen liikevoitto on positiivinen. Sen sijaan yhtiön liikevaihtoa koskeva näkymä säilyy ennallaan 900–1000 miljoonassa eurossa.

Heikentyneen näkymän taustalla ovat Tampereen Areenan töiden loppuunsaattamisen kasvaneet kustannukset sekä Pearl Plaza -kauppakeskuksen tavoitellun myynnin siirtyminen.

Vuoden kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksessaan yhtiö kertoi, että Tampereen Areenan loppuunsaattamiseen liittyy kustannusriskejä. Nämä riskit ovat nyt realisoituneet. Tampereen Areenan urakan negatiivinen vaikutus yhtiön koko vuoden 2021 operatiiviseen liikevoittoon on arviolta noin -20 miljoonaa euroa, josta noin -13 miljoonaa euroa sisältyi jo kolmannen vuosineljänneksen 2021 raportoituun tulokseen.

Pearl Plaza -kauppakeskuksen myyntineuvottelut jatkuvat aktiivisina, mutta aiemmasta ennusteesta poiketen kauppa ei ehdi toteutua vuoden 2021 aikana.

Juttua on korjattu kello 17.54, sillä SRV korjasi myöhemmin liikevaihtoarvionsa haarukkaa. Aiemmin tiedotteessa ja myös meidän jutussamme luki 900-975 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV antoi tulosvaroituksen – taustalla Tampereen Areenan urakka ja Pearl Plaza”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat