SRV pääsi aiesopimukseen Pearl Plaza -kauppakeskuksen myynnistä

SRV:n ja kiinalaisen Shanghai Industrial Investment (Holdings) Co., Ltd:n omistama yhteisyritys on allekirjoittanut ei-sitovan aiesopimuksen omistamansa, Pietarissa sijaitsevan Pearl Plaza -kauppakeskuksen myynnistä venäläiselle kiinteistösijoitusyhtiölle.

Pietarissa vuoden 2013 elokuussa avattu Pearl Plaza on yksi SRV:n kauppakeskushankkeista Venäjällä.

SRV odottaa kaupan toteutumisen ja sen aikataulun tarkentuvan syksyn aikana. Yhtiö ennakoi, että mahdollisen kaupan vaikutus SRV:n operatiiviseen liikevoittoon on positiivinen, mutta lopullinen vaikutus selviää vasta kaupan toteuttamishetkellä.

Pearl Plaza-kauppakeskus on SRV:n omakehitteinen hanke. SRV omistaa kauppakeskuksesta 50 prosenttia. Kauppakeskus avattiin vuonna 2013.

Kauppakeskuksen mahdollinen myynti toteuttaa SRV:n strategiaa, jossa yhtiö on linjannut keskittyvänsä velkaantuneisuuden alentamiseen ja Sijoittaminen-liiketoiminnassa edelleen taseen keventämiseen. Strategisessa linjauksessa todetaan, että yhtiö kehittää Venäjän kauppakeskusten operatiivista liiketoimintaa tavoitteenaan kauppakeskusten myynnit kauppakeskusten kehitysvaiheen ja markkinatilanteen perusteella arvioituna ajankohtana.

Varmana kaupan toteutumista ei voine pitää, sillä SRV kertoi jo kesäkuussa 2019 tehneensä yhteistyösopimuksen Pearl Plazan myymisestä Sberbank Asset Management JSC:n hallinnoimalle rahastolle. Siitä kerrotaan tässä jutussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV pääsi aiesopimukseen Pearl Plaza -kauppakeskuksen myynnistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat