Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuspurkualan työvoimapulaa yritetään lievittää verkkokurssin avulla

Lappeenrannassa ja Lahdessa toimiva LAB-ammattikorkeakoulu ja Suomen Purkuliikkeiden liitto aloittavat yhteisen verkkokurssin rakennuspurkualasta kiinnostuneille.

Espoolainen purkutyömaa. Kuva Veli Viitala.

Tavoitteena on vahvistaa kiertotalousosaamista ja kannustaa uusia osaajia purkualalle.

Uusi verkkokurssi vastaa akuuttiin rakennuspurkualan työvoimapulaan sekä kiertotalousosaamisen edistämiseen alalla.

”Purkualalle on syntynyt viime vuosina runsaasti uusia työpaikkoja. Asuminen muuttuu tiiviimmäksi, ja tarvitsemme lisää infraa. Olemassa olevaa pyritään purkamaan mahdollisimman vähän, mutta ongelmana ovat esimerkiksi huonossa kunnossa olevat 1960- ja 70-luvun rakennukset, joita on paljon. EU:n jätehierarkia pätee myös purkualalla, ja säädösten tiukentuessa tarvitsemme alalle vahvempaa kiertotalouden osaamista”, tekniikan lehtori Anne-Marie Tuomala LAB-ammattikorkeakoulusta kommentoi.

Verkkokurssille voivat osallistua esimerkiksi tekniikan opiskelijat tai opiskelua harkitsevat sekä yleisesti purkualasta kiinnostuneet toimijat. Lisäksi alan yritykset voivat hyödyntää kurssia perehdytyksen tukena.

”Purkamisessa syntyy valtavasti hyötykäytettäviä materiaaleja, joten kiertotalous näyttelee isoa roolia myös tällä ammattikentällä. LAB:in kanssa suunnittelemamme kurssi on yksi keino lisätä kiertotalousosaamista alalla”, Suomen Purkuliikkeiden liiton asiantuntija Pirjo Jantunen sanoo.

Yhteistyökurssi järjestetään ensimmäisen kerran kesällä 2022.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuspurkualan työvoimapulaa yritetään lievittää verkkokurssin avulla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat