Kokeile kuukausi maksutta

Suomeen tulee uusi julkista sektoria palveleva datakeskus

Suomeen tulee uusi datakeskus.

IT-palveluyhtiö CGI ja datakeskuksiin erikoistunut Equinix avaavat Suomeen uuden datakeskuksen. Osapuolet eivät kerro tarkkaa summaa, mutta kyseessä on ”miljoonien eurojen” investointi.

Tiedotteen mukaan investointien taustalla on CGI:n valinta Suomen julkisen sektorin mittavimman IT-käyttöpalvelukokonaisuuden toimittajaksi julkishallinnon yhteishankintayksikkö Hanselin kilpailutuksessa.

Equinix tuottaa CGI:lle fyysiset datakeskuspalvelut, joissa on huomioitu Suomen julkisen sektorin erityistarpeet ja -vaatimukset. Uusi datakeskus sijaitsee Etelä-Suomessa.

“Koska Suomen julkinen sektori on kansainvälisesti vertaillen varsin pitkällä digitalisaatiossa ja toisaalta siihen liittyvässä regulaatiossa, valintamme CGI:n kumppaniksi on vahva luottamuksenosoitus osaamistamme kohtaan. Samoista syistä koemme kiinnostavaksi investoida Suomeen rakennettaviin datakeskuksiin”, Equinix Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen sanoo.

Datakeskus toteutetaan olemassa olevaan rakennukseen. Rakennus-, laite- ja muiden fyysisten investointien lisäksi CGI ja Equinix rekrytoivat Suomessa uusia työntekijöitä.

Lisätty tieto siitä, että datakeskus tulee olemassa olevaan rakennukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomeen tulee uusi julkista sektoria palveleva datakeskus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat