Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Lauttasaaressa valmistaudutaan jättimäiseen purkuhankkeeseen

Keskellä Helsingin kaupunkia on harvoin laajoja purku- ja kiertotaloushankkeita, joissa on mukana useita kiinteistönomistajia. Nyt sellainen on suunnitteluvaiheessa Helsingin Lauttasaaressa, Vattuniemen alueella.

Bonava Suomen kohteesta on löytynyt paljon kaupallisesti arvokkaita rakennusosia ennen purkua. Kohde sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa Itälahdenkadulla. Kuva: Jussi Helttunen

Hankkeen taustalla on se, että rakennus- ja purkujätteen kierrätysaste on kansallisella tasolla reilusti alle EU:n asettaman tavoitteen eli 70 prosentin, joka olisi pitänyt saavuttaa jo vuonna 2020. Nyt se on Tilastokeskuksen viimeisimpien tietojen mukaan 54 prosentin luokkaa.

Helsingin kaupungin kiertotalouden klusteriohjelman projektipäällikkö Mira Jarkko kertoo, että Vattuniemen alueen toimijoita halutaan tukea sekä kiertotalouden mukaisten toimintatapojen kehittämisessä yleisellä tasolla että purkumateriaalien mahdollisimman korkea-arvoisessa hyödyntämisessä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Lauttasaaressa valmistaudutaan jättimäiseen purkuhankkeeseen”

Viimeisimmät näkökulmat