Kokeile kuukausi maksutta

Lauttasaaressa pannaan 16 toimistokiinteistöä nurin kiertävästi – tilalle asuntoja noin 3250 asukkaalle ja työpaikkoja yli 2000:lle

Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan Vattuniemen alueella alkaa jättimäinen 16:n lähinnä toimistokäytössä olleen huonokuntoisen kiinteistön purkuhanke, jossa panostetaan kiertotalouteen. Purettujen talojen tilalle kaavoitetaan pääosin asuinrakentamista.

Lauttasaaren Vattuniemestä puretaan 16 toimistokiinteistöä. Tarkoituksena on, että purkukiinteistöjen materiaaleista mahdollisimman paljon päästäisiin hyödyntämään rakentamisessa, mieluusti sellaisenaan. Kuva: Kari Ylitalo

Purkukiinteistöt sijoittuvat pääosin Heikkiläntien ja Itälahdenkadun varrelle. Tarkoituksena on, että purettavasta materiaalista mahdollisimman paljon päästäisiin hyödyntämään rakentamisessa, mieluusti sellaisenaan.

”Purettavissa kiinteistöissä voi olla paljon samantyyppisiä materiaaleja. Selvitämme, voidaanko materiaalivirtoja yhdistelemällä saada materiaaleja paremmin hyötykäyttöön. Tunnistamme myös mahdollisuuksia tarjota hyötykäyttöä helpottavia palveluja yhteisesti alueen kiinteistöille”, hanketta koordinoivan Motivan johtava asiantuntija Paula Eskola sanoo tiedotteessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lauttasaaressa pannaan 16 toimistokiinteistöä nurin kiertävästi – tilalle asuntoja noin 3250 asukkaalle ja työpaikkoja yli 2000:lle”

Viimeisimmät näkökulmat