Kokeile kuukausi maksutta

Ramboll Finland kasvatti liikevaihtoaan alkuvuonna – ”Uudet hankkeet ovat osin käynnistyneet ennakoitua hitaammin”

Ramboll satsasi Suomessa alkuvuonna muun muassa energiakonsultoinnin osaamisen vahvistamiseen.

Rambollin toimitusjohtaja Maija Jokela. Kuva: Liisa Takala

Suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Rambollin vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon liikevaihto kasvoi 10,4 prosenttia 1 055,4 miljoonaan euroon. Orgaaninen kasvu oli 8,3 prosenttia.

Orgaaninen kasvu oli tammi-kesäkuussa 8,3 prosenttia. Tämä on konsernin suurin orgaaninen puolivuotiskasvu kymmeneen vuoteen.

Kasvua vauhdittivat erityisesti kestävän kehityksen ratkaisut, kuten siirtymä vihreään energiaan ja vähähiilinen rakentaminen.

Ramboll Finlandin vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon liikevaihto oli 128 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 vastaavana aikana liikevaihto oli 122 miljoonaa euroa. Kasvua kertyi noin viisi prosenttia.

”Tilauskantamme on hyvä, mutta uudet hankkeet ovat osin käynnistyneet ennakoitua hitaammin. Kestävä kehitys ohjaa palveluidemme kehittämistä myös Suomessa. Alkuvuonna kasvatimme merkittävästi strategisen vastuullisuuskonsultoinnin, energiakonsultoinnin ja raideliikenteen osaamistamme”, Ramboll Finlandin toimitusjohtaja Maija Jokela sanoo tiedotteessa.

Ramboll-konsernin tulos ennen liikearvopoistoja oli 50,2 miljoonaa euroa ja suhteellinen kannattavuusprosentti 4,8, mikä on samalla tasolla kuin edellisvuoden vastaavana ajanjaksona.

Konsernin liiketoiminnoista erityisesti energia, rakentamissuunnittelu ja johdon konsultointi kasvoivat vahvasti. Maantieteellisesti yhtiö menestyi Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Myös Tanskassa ja Norjassa kasvu oli vahvaa.

Vuodelle 2022 Ramboll odottaa viime vuotta parempaa kasvua ja tulosta. Vuoteen 2025 mennessä Ramboll-konserni odottaa saavuttavansa 2,3 miljardin euron liikevaihdon ja työllistävänsä noin 20 000 henkilöä.

Seuraavien neljän vuoden aikana Ramboll aikoo investoida yli 300 miljoonaa euroa yritysostoihin ja innovaatioihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ramboll Finland kasvatti liikevaihtoaan alkuvuonna – ”Uudet hankkeet ovat osin käynnistyneet ennakoitua hitaammin””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat