Kokeile kuukausi maksutta

Raksa-Studio: Näin Suomessa valmistaudutaan Ukrainan jälleenrakentamiseen

Puutuoteteollisuuden erityisasiantuntija Sauli Ylinen kertoo Raksa-Studion haastattelussa Suomen rakennusteollisuuden varautumisesta Ukrainan auttamiseen. Katso haastattelu painamalla kuvan keskellä olevaa painiketta tai tästä linkistä.

 

Venäjän helmikuussa aloittaman hyökkäyssodan aikana Venäjän armeija on tuhonnut Ukrainaa laajasti.

”Puhutaan sadoistatuhansista tuhoutuneista asunnoista ja kaikki muu infra sen päälle”, sanoo Puutuoteteollisuuden erityisasiantuntija Sauli Ylinen Raksa-Studion haastattelussa.

Arviot Ukrainan tuhojen hinnasta vaihtelevat tällä hetkellä  350-800 miljardin euron välillä.

Suomalaiset valmistautuvat auttamaan ukrainalaisia jälleenrakentamisessa muun muassa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n koolle kutsumassa yhteistyöfoorumissa, jossa mukana ovat myös Rakennusteollisuus RT ja Puutuoteteollisuus.

”Tässä akuutissa humanitaarisessa tilanteessa on hyvä valmistautua ja varautua siihen, miten ukrainalaisia voitaisiin mahdollisesti auttaa, kun aika on kypsä siihen. Foorumin tarkoitus on luoda yhteistä tilannekuvaa, tasata tietoja viranomaisten ja elinkeinoelämän välillä ja vaihtaa eri suunnitelmia ja koordinoida niitä”, Ylinen kertoo.

Katso Raksa-Studion haastattelusta tarkemmin, miten Suomessa valmistaudutaan Ukrainan jälleenrakentamiseen. Pääset haastatteluun tästä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raksa-Studio: Näin Suomessa valmistaudutaan Ukrainan jälleenrakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat