Kokeile kuukausi maksutta

Kallis energia siivittää Tulikiveä – yhtiöllä vahva tilauskanta ja valoisat näkymät

Tulikiven mukaan se onnistui myös omilla tehostustoimilla ja hinnankorotuksilla torppaamaan teräksen, ostokomponenttien ja energian hinnan kustannusvaikutuksia.

Uuni- ja takkakauppa käy nyt kitkatta. Tulikivi kuuluu niihin yrityksiin, jotka ovat hyötyneet kalliista energiasta.

Tulisija- ja takkavalmistaja Tulikivi kohensi kolmannella vuosineljänneksellä liikevaihtoaan ja liiketulostaan.

Konsernin liikevaihto oli heinä-syyskuussa 9,9 miljoonaa euroa (8,3) ja liiketulos 1,2 (1,0) miljoonaa. Tulikiven tilauskanta vahvistui kolmannessa kvartaalilla roimasti ja oli syyskuun lopulla 15,8 (5,9) miljoonaa euroa.

Yhtiö ennakoi kuluvan vuoden jäävän roimasti plussalle. Liikevaihdon arvioidaan olevan 42-45 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen liiketuloksen 4,0-5,0 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Heikki Vauhkosen mukaan kysyntä kasvoi Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa nopeasti kallistuneen energian mukana.

”Epävarmuus energian saatavuudesta ja huoltovarmuudesta lisäsi kuluttajien kiinnostusta tulisijojen hankintaan. Kasvun taustalla oli myös tuoteportfolion uudistaminen, digitaalisen myynnin kehittäminen sekä jakelukanavien suoraviivaistaminen vientimarkkinoilla”, Vauhkonen listaa osavuosikatsauksessa.

Toimitusjohtajan mukaan Tulikivi onnistui myös omilla tehostustoimilla ja hinnankorotuksilla torppaamaan teräksen, ostokomponenttien ja energian hinnan kustannusvaikutuksia. Yhtiön kannattavuutta tukee myös se, että tuotanto pohjautuu pitkälti kotimaisiin vuolukivivarantoihin.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kallis energia siivittää Tulikiveä – yhtiöllä vahva tilauskanta ja valoisat näkymät”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat