Kokeile kuukausi maksutta

Nyt saa urakkatarjouksia, mutta Ara-tuotanto on yhä vaikeuksissa – ”Urakoitsijat odottavat, että pääsisivät rakentamaan”

Urakka-ahdinko ja kustannuskriisi ovat helpottaneet, mutta hankkeita seisoo edelleen Arassa odottamassa hyväksyntää.

Helsingille asuntoja rakennuttavalla Att:lla on ollut isoja vaikeuksia saada kohteita mahtumaan Aran hintarajoihin. Kuva: Heka/Heikki Kynsijärvi

Rakennuslehden Suurimmat-kyselyssä nousevat esiin asuntorakennuttajien viime vuoden suurimmat ongelmat. Rakennuskustannukset nousivat, urakkatarjouksia tuli huonosti jos lainkaan, ja hankkeet eivät menneet Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) kustannushyväksynnässä läpi. Korotkin nousivat.

Urakkakilpailujen osalta tilanne on parantunut paljon, kun kovan rahan asuntorakentamisen romahdus on saanut rakennusliikkeet kiinnostumaan Ara-tuotannosta. Myös rakennuskustannusten nousu on laantunut ja kääntynyt jopa loivaksi laskuksi. Aran kustannusraamit sen sijaan on edelleen akuutti rakennuttajien ongelma.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nyt saa urakkatarjouksia, mutta Ara-tuotanto on yhä vaikeuksissa – ”Urakoitsijat odottavat, että pääsisivät rakentamaan””

Viimeisimmät näkökulmat