Kokeile kuukausi maksutta

Omistusasuntojen korjauksiin laitettiin Suomessa viime vuonna yli 5 miljardia euroa

Valtaosa korjauseuroista kohdistui omakoti- ja paritaloihin.

Lapwallin seinäelementtejä vantaalaisessa paritalokohteessa. Kuva: Lapwall

Tilastokeskuksen mukaan asunnon omistajat korjasivat asuntojaan ja asuinrakennuksiaan 5,1 miljardilla eurolla vuonna 2022. Korjauksiin käytetty rahamäärä nousi 9,5 prosenttia vuoden 2021 tasosta. Omakoti- ja paritaloja korjattiin 4,0 miljardilla eurolla. Kerrostaloasuntojen korjaamiseen kului 660 miljoonaa euroa ja rivitaloasuntojen korjaamiseen 410 miljoonaa euroa.

Omakoti- ja paritalojen korjausten arvo nousi viime vuonna 7,7 prosenttia edellisvuodesta. Korjauksiin käytetty rahamäärä nousi kerrostaloyhtiöissä 4,8 prosenttia ja kerrostaloasunnoissa 18,5 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Omistusasuntojen korjauksiin laitettiin Suomessa viime vuonna yli 5 miljardia euroa”

Viimeisimmät näkökulmat