Kokeile kuukausi maksutta

Honkarakenteen Saarelainen: ”Pientaloasumista kannattaisi edistää tähän päivään muokatulla pientalorakentamisen Arava-mallilla”

Pientaloteollisuus PTT ry ja Hirsitaloteollisuus ry vaativat, että asuntopolitiikassa otetaan paremmin huomioon pientalorakentaminen.

Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen. Kuva: Petri Kivinen

Yhdistysten yhteisen kannanoton mukaan kasvukeskusten asuntorakentamisen vahva painottuminen pieniin, sijoittajille päätyneisiin kerrostaloasuntoihin ja tuettuihin vuokra-asuntoihin on pahimmillaan johtamassa asuinalueiden eriytymiseen eli segregaatioon. Yhdistykset viittaavat hiljattain julkaistuun Asuntorakentamisen muutokset pääkaupunkiseudulla ja Tampereella vuosina 2015–2021 -tutkimukseen, jonka tekijät olivat Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara ja väestöasiantuntija Pekka Vuori. Lue lisää:

Rajuja tutkimustuloksia: Viime vuosina on tehty todella paljon pieniä yksiöitä ja kaksioita ja omistusasuminen on kutistunut marginaaliseksi ilmiöksi

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkarakenteen Saarelainen: ”Pientaloasumista kannattaisi edistää tähän päivään muokatulla pientalorakentamisen Arava-mallilla””

Viimeisimmät näkökulmat