Kokeile kuukausi maksutta

Kattojakin saa jo fossiilivapaasta teräksestä

Plannja tarjoaa ensimmäisenä Skandinaviassa kattoja fossiilivapaasta teräksestä.

Pilottitoimitus menee Obosin rakentamalle asuinalueelle Björrödiin, Ruotsin Länsi-Götanmaalle.

Ruukki Constructioniin kuuluva, teräsohutlevytuotteita valmistava Plannja toimittaa ensimmäisenä Skandinaviassa fossiilivapaasta teräksestä valmistettuja kattotuotteita asuinrakennuksiin. Pilottitoimitus menee Ruotsiin Länsi-Götanmaan Björrödiin asuinaluelle, jota Obos rakentaa.

Tuotteet valmistetaan emoyhtiö SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä Plannjan Järnforsenin ja Landsbron tehtailla loppuvuoden aikana.

Tammikuussa 2024 Plannja toimittaa Obosille SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä valmistettuja kattotuotteita. Obos on Skandinavian johtavia pientalovalmistajia.

Hanke koostuu kahdeksasta omakotitalosta. Toimitettavat kattotuotteet ovat Plannja Trend-profiileja, joissa on ruotsalaisesta rypsiöljystä valmistettu biopohjainen maalipinnoite, mikä parantaa tuotteen ympäristömyötäisyyttä. Skandinavian ulkopuolella Ruukki Construction tarjoaa vastaavaa tuotetta nimellä Ruukki Classic.

Fossiilivapaan teräksen valmistusprosessin jäännöstuotteena syntyy vettä hiilidioksidin sijasta. Lisäksi valmistusvaiheen päästöt minimoidaan käyttämällä fossiilivapaata energiaa ja valitsemalla materiaali- ja logistiikkavaihtoehtoja, joilla on mahdollisimman pieni ympäristövaikutus.

Plannja on osa Ruukki Constructionia ja vuonna 2021 tehdyn yhteisen vastuullisuuslupauksen mukaisesti yhtiöt ovat sitoutuneet tarjoamaan ensimmäisenä maailmassa fossiilivapaasta teräksestä valmistettuja rakennustuotteita. Sekä Ruukki että Plannja ovat systemaattisesti vähentäneet toimintansa päästöjä yli 50 prosenttia vuodesta 2019, ja tavoitteena on saavuttaa 70 prosentin kokonaispäästövähennys vuoteen 2030 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kattojakin saa jo fossiilivapaasta teräksestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat